Προσωρινή «ανάσα» από Evergrande: Θα πληρώσει τους τόκους δύο ομολόγων

«Φρένο» στην κατάρρευση έβαλε η Evergrande μετά τη συμφωνία με ομολογιούχους. Τριγμοί στην παγκόσμια οικονομία.

Σε συμφωνία με κάποιους από τους ομολογιούχους ήρθε ο κινεζικός γιγαντιαίος όμιλος ακινήτων Evergrande, βάζοντας έτσι «φρένο» στο ενδεχόμενο να κηρύξει στάση πληρωμών και να συμπαρασύρει την παγκόσμια οικονομία. Τα χρέη της φτάνουν τα 260 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο της Σεντζέν (νότια Κίνα), η διεύθυνση του ομίλου, διευκρίνισε πως μια από τις θυγατρικές του, η Hengda Real Estate, διαπραγματεύθηκε σχέδιο για την αποπληρωμή των τόκων μια ομολογίας που έχει διάρκεια μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο Evergrande θα αποπληρώσει έτσι 232 εκατ. Γιουάν (30,5 εκατ. ευρώ) που όφειλε να καταβάλει μέχρι αύριο Πέμπτη για το ομόλογο αυτό, με επιτόκιο 5,8%, που είχε διατεθεί στην εσωτερική αγορά.

Όμως ο όμιλος, με έδρα τη Σεντζέν, απέχει από το να έχει επιλύσει το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό ύψος των χρεών του.

Αύριο, Πέμπτη, λήγει η προθεσμία και για άλλες αποπληρωμές.

Η ανησυχία να επαναληφθεί το σενάριο «Lehman Brothers», η πτώχευση της οποίας είχε προκαλέσει την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008 στις ΗΠΑ, προκάλεσε βουτιά στα διεθνή χρηματιστήρια.

Τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα προς την κινεζική κυβέρνηση, και στο αν θα προχωρήσει στη διάσωση του ομίλου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ