Πληρωμή του Power Pass – Ημερομηνία λήξης παράτασης

Μετά την ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε στο πρόγραμμα για επίδομα ρεύματος, το λεγόμενο Power Pass, καθώς χιλιάδες πολίτες αντιμετώπιζαν προβλήματα με την υποβολή της αίτησής τους, πλησιάζει η ώρα της πληρωμής.

Η πενθήμερη παράταση, που δόθηκε, λήγει την Τρίτη 5 Ιουλίου και χιλιάδες πολίτες, λίγες ημέρες μετά, θα δουν το ποσό της εκκαθάρισης να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους.

Τα χρήματα που θα κατατεθούν θα ποικίλουν ανάλογα με τους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν έρθει και θα κυμαίνονται μεταξύ 18 έως 600 ευρώ.

Θα υπάρξει δεύτερη παράταση;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας δεύτερης μικρότερης παράτασης άφησε ο αναπληρωτής Υπ. οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας το Σάββατο στο MEGA. Όπως είπε το επίδομα ρεύματος μπορεί να πάρει ακόμα μία παράταση αν βρεθούν κι άλλοι δικαιούχοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη δήλωσή τους.

Ωστόσο, δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια και ίσως είναι για μία με δύο ημέρες.

Πότε πληρώνεται το power pass;

Με βάση τις ανακοινώσεις που έγιναν κατά την παρουσίαση του προγράμματος μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας, η πίστωση στους λογαριασμούς δεν θα αργήσει να γίνει. Αυτό σημαίνει πως μέσα στον Ιούλιο θα γίνει η κατάθεση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν κατατεθεί.

Αυτό τόνισε και ο κ. Σκυλακάκης χθες, ο οποίος είπε πως θα πρέπει να κλείσουν οι αιτήσεις και στη συνέχεια εντός λίγων ημερών θα γίνει η πληρωμή, χωρίς να δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Οι αιτήσεις υπό εκκαθάριση

Το μήνυμα «Εγκριθείσα» σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε τα χρήματα στον λογαριασμό σας.

Πιο αναλυτικά:

«Απορριφθείσα»: Η αίτηση έχει απορριφθεί. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλλαχτούν και να επανυποβληθούν.

«Υπό έλεγχο»: Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των εξής:

  • αν ο ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
  • αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει τη μία αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις για τα προστατευόμενα μέλη.

«Υπό εκκαθάριση»: Για όσες αιτήσεις είναι σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν από 1η Ιουλίου 2022 να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις για να αποφασιστεί το ποσό της επιστροφής.

«Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.

«Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

«Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ