Παγετός αποζημίωση πληρωμή: Πότε καταβάλλεται στους αγρότες

Παγετός αποζημίωση πληρωμή: Καταβάλλονται σήμερα στους αγρότες προκαταβολές ύψους 36,5 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις του παγετού

Μπορεί οι πρωτοφανείς σε μέγεθος και έκταση πυρκαγιές, να έχουν δημιουργήσει εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ωστόσο όπως έχει προαναγγελθεί, σήμερα (12/8) καταβάλλονται προκαταβολές ύψους 36,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον «Παγετό Άνοιξη 2021» στους δικαιούχους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και άλλων περιφερειακών ενοτήτων.

Η ροή των πληρωμών θα είναι συνεχής, αφού όσα πορίσματα εκτίμησης ζημιών ολοκληρώνονται και υποβάλλονται στον ΕΛΓΑ, θα πληρώνονται. Με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας, η διοίκηση του ΕΛΓΑ έχει ήδη διαθέσει στα κατά τόπους υποκαταστήματα έκτακτο προσωπικό, ενώ έχουν εγκριθεί και υπερωρίες για τους εργαζομένους σε αυτά. Η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ θα συνεχίσουν τον σχεδιασμό τους, ώστε να ολοκληρωθούν οι προκαταβολές μέχρι τις 31/10/2021 και η συνολική καταβολή των αποζημιώσεων έως τις 31/12/2021.

agrotika proionta

Οι περιοχές και τα προϊόντα που θα αποζημιωθούν στο πρώτο πακέτο πληρωμών είναι:

  • Κοζάνη για κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια
  • Λάρισα για βερίκοκα
  • Πέλλα και Ημαθία για ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, δαμάσκηνα

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η πληρωμή θα ακολουθήσουν και τα επόμενα πακέτα με τις προκαταβολές αποζημιώσεων για πιο εξατομικευμένες ζημιές (με βάση τα πορίσματα του κάθε παραγωγού), όπως υποστηρίζουν από τον ΕΛΓΑ.

pagetos

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ