Νέο κανόνι στο ντόμινο χρεοκοπιών στα cprypto: Σε πτώχευση η BlockFi

Νέα πτώχευση στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Πρόκειται για την BlockFi, που λειτουργούσε ως εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και παροχής δανείων με ενέχυρο κρυπτονομίσματα (crypto lender).

Κήρυξε πτώχευση σήμερα Δευτέρα (28/11) και γίνεται η τελευταία εταιρεία στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων που καταρρέει μετά την χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου FTX, σημειώνουν οι Finacial Times.

Τον περασμένο Ιούνιο, η FTX είχε συμφωνήσει να παράσχει στην BlockFi μια πιστοληπτική γραμμή ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της BlockFi, Ζακ Πρινς, τότε είχε δηλώνει ότι αυτή η συμφωνία παρέχει στην εταιρεία του «πρόσβαση σε κεφάλαια που ενισχύουν τον ισολογισμό της». Εκείνη η συμφωνία έδινε, επίσης, στη FTX την επιλογή να εξαγοράσει τη BlockFi.

Ωστόσο, έπειτα από εκείνη τη συμφωνία, η BlockFi και η FTX «συνδέθηκαν» οικονομικά, και με την FTX να έχει πλέον καταρρεύσει, ήταν θέμα χρόνου έως ότου επηρεαστεί αρνητικά και η BlockFi.

Η BlockFi δεν είναι ο πρώτος crypto lender που καταρρέει: Έχουν προηγηθεί οι χρεοκοπίες των Celsius Network και Voyager Digital.

Σημειώνεται ότι η BlockFi είχε προηγουμένως παγώσει τις αναλήψεις από την πλατφόρμα της.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ