Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 – Σταϊκούρας: Νέο πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  • Έρχεται επιστρεπτέα προκαταβολή 6, νέο πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τις επόμενες ημέρες θα έρθει στη Βουλή ένα καινούργιο πρόγραμμα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα αφορά στην επιδότηση των παγίων δαπανών τους, ενώ τον Μάρτιο θα υπάρξει και 6ο κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα στήριξης για το 2021 υπολογίζονται σε 7,5 δισ ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι ανάγκες είναι απεριόριστες ωστόσο οι πόροι είναι περιορισμένοι, “γι’ αυτό και προσπαθούμε να τους διευρύνουμε με επιτυχημένες εξόδους στις αγορές”.

Ανέφερε ότι οι αποφάσεις της προηγούμενης εβδομάδας κοστολογούνται σε περίπου μισό δισ. σε μηνιαία βάση, γι’ αυτό και χρειάζεται σωστή στόχευση των μέτρων. Ο υπουργός δήλωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 31,2 δισεκ. ευρώ και αυτά αυξάνονται όταν βγαίνουμε στις αγορές και μειώνονται όταν πάμε να καλύψουμε τρύπες του προϋπολογισμού. Σημείωσε ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, γιατί η χώρα θα πρέπει να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή 6 αναμένεται πως θα προβλέπει ότι όσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες λάβουν την κρατική δανειοδότηση θα υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας έως τον Σεπτέμβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ