Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει το MyΘέρμανση – Η τιμή του πετρελαίου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό επίδομα θέρμανσης, καθώς αποτελεί θέμα ημερών η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζονται τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και η διαδικασία για τη χορήγησή του.

Αναλυτικότερα, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου με την τιμή εκκίνησης, με βάση τις έως τώρα εκτιμήσεις, να είναι αρκετά πάνω από τα 1,30 ευρώ το λίτρο μετά και την αφαίρεση της επιδότησης που έχει αποφασισθεί ύψους 0,25 ευρώ το λίτρο.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής σεζόν 2022 – 2023 ανέρχεται συνολικά σε 300 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να μοιραστούν 1,3 εκατ. νοικοκυριά.

Το ύψος του φετινού επιδόματος θέρμανσης έχει αυξηθεί στα 350 ευρώ από 300 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Το ποσό αυτό πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή επιδότησης, από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του νοικοκυριού. Εάν υπάρχουν εξαρτώμενα μέλη, τότε το ποσό προσαυξάνεται κατά 20%.

Επίδομα θέρμανσης: Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Στη νέα υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί εντός ολίγων ημερών, θα καθορίζονται:

  • Τα εισοδηματικά όρια:

Φέτος έχουν διευρυνθεί τα όρια εισοδήματος σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.

  • Τα περιουσιακά κριτήρια:

Παραμένουν αμετάβλητα και ορίζουν ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο και στις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Ποιοι θα πάρουν διπλό επίδομα θέρμανσης

Στις αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί για το φετινό επίδομα θέρμανσης είναι ότι αυξάνεται ο αριθμός των νοικοκυριών που θα το λάβουν για πρώτη φορά, καθώς αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ όσα νοικοκυριά χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά ως πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο, αντί για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, θα λάβουν διπλάσιο επίδομα.

Η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων εκτιμάται ότι θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, ενώ η πίστωση των ποσών στους δικαιούχους προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Πότε ανοίγει το myΘέρμανση για επίδομα

Την ερχόμενη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το MyΘέρμανση και το επίδομα θέρμανσης με την τιμή πετρελαίου να έχει φτάσει στα ύψη.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Η «πρεμιέρα» του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει με την τιμή πάνω από το 1,50 ευρώ, γύρω στο 1,52 με 1,55 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς πετρελαιοειδών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ