Ανατροπή με καυσόξυλα και πέλετ: Έρχεται παρέμβαση στην τιμή

Σε παρέμβαση για την τιμή των καυσόξυλων και του πέλετ αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως προανήγγειλε το πρωί της Δευτέρας (12/9) ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχει ανέβει πάρα πολύ η τιμή στα καυσόξυλα και στο πέλετ. Όσο οι χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανση φέτος τον χειμώνα, τόσο το ξύλο ανεβαίνει. Και επειδή δεν υφίσταται πλέον η αγορά της Ουκρανίας και της Ρωσίας από όπου υπήρχε μεγάλη εισαγωγή ξυλείας και πέλετ, αυτό πιέζει τις τιμές ακόμα παραπάνω», είπε ο ίδιος στον ΑΝΤ1.

«Έχω συγκαλέσει για αυτήν την εβδομάδα σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς και θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρέμβαση στην τιμή και του καυσόξυλου και του πέλετ. Δεν θα επιτρέψουμε λόγω της αυξήσεως του φυσικού αερίου να γίνει αισχροκέρδεια στην ξυλεία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Δεν υπάρχει λόγος για Fuel Pass 3»

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης έβαλε τέλος στα σενάρια για Fuel Pass 3.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει λόγος για Fuel Pass 3» και τόνισε ότι «η βενζίνη έχει πέσει κάτω από τα 2 ευρώ, άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει Fuel Pass 3», για να εξηγήσει ότι « μόνο η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Η αύξηση του φόρου των καυσίμων έχει επιστραφεί στους πολίτες με τα Fuel Pass 1 και Fuel Pass 2».

Αναφορικά με το ρεύμα και για ποιον λόγο δεν προχώρησε ούτε το Power pass 2 ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «το ρεύμα έχει αυξηθεί από πέρσι 10 φορές, έχουμε εμείς δει αύξηση 10 φορές στους λογαριασμούς μας;» για να απαντήσει πως «όχι» και πως η αύξηση είναι περίπου στο 25%.

«Αποκλείεται συνεργασία ΝΔ με Ανδρουλάκη»

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ είπε: «Συνεργασία Νέας Δημοκρατίας με τον κύριο Ανδρουλάκη νομίζω ο καθένας μας καταλαβαίνει ότι αποκλείεται. Έχω μείνει έκπληκτος με τη στροφή που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα. Φτάσανε να κατηγορούν την κ. Μενδώνη για αρχαιοκαπηλία στη Βουλή λες και είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η κ. Μενδώνη ήταν η Γενική Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου ως Υπουργού Πολιτισμού επί κυβερνήσεως Σημίτη και είναι η συντάκτης του αρχαιολογικού νόμου. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ μας λέει ότι το ΠΑΣΟΚ είχε βάλει μια αρχαιοκάπηλο να φτιάξει τον αρχαιολογικό νόμο; Αυτού του τύπου η αντιπολίτευση που κάνει πια το ΠΑΣΟΚ που λέει «όχι» στην εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνος και που λέει «όχι» σε όλα για να το παίξει αριστερίστικο κόμμα, το αποκλείει από συνεργασία με εμάς. Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Ανδρουλάκη έχει ήδη μεταβληθεί σε ένα κόμμα διαμαρτυρίας της Αριστεράς. Τι να κάνουμε εμείς τώρα, μόνοι τους το επιλέξανε».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ