Αναδρομικά: Νέες αποφάσεις εν αναμονή του ΣτΕ

Πρόκειται για 6 νέες αποφάσεις που επιδικάζουν αναδρομικά σε συντάξεις και αυξημένους μισθούς, σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ. Σημειώνεται ότι είμαστε εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά, αλλά και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Έξι νέες αποφάσεις για τα αναδρομικά από δικαστήρια φέρνει στη δημοσιότητα ο Αλέξης Μητρόπουλος. Πρόκειται για 6 νέες αποφάσεις που επιδικάζουν αναδρομικά σε συντάξεις και αυξημένους μισθούς, σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ. Σημειώνεται ότι είμαστε εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά, αλλά και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ειδικότερα πρόκειται για τις εξής αποφάσεις που επιδικάζουν με ετήσιο τόκο 6%:

  • Αναδρομικά δώρων και επικουρικών σε όλους τους συνταξιούχους
  • Συμπληρωματικό εφάπαξ σε όλους τους απόστρατους και
  • Αυξημένους μισθούς σε όλους του εν ενεργεία Πανεπιστημιακούς.

Δείτε εδώ τις αποφάσεις

Σημειώνεται ότι με ένα μήνα καθυστέρηση, στα τέλη Οκτωβρίου στοχεύει ο ΕΦΚΑ να καταβάλλει αναδρομικά και αυξήσεις σε 150.000 «παλαιούς» συνταξιούχους. Τότε εκτιμά η διοίκηση του Φορέα ότι θα είναι εφικτό να έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, η διαδικασία επανυπολογισμού των συντάξεων για όσους είχαν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από την 16η Μαΐου 2016. Όσοι εξ αυτών έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης (περίπου 150.000 ή το 8% του συνόλου), θα διαπιστώσουν ότι, με βάση τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, που θεσπίστηκαν τον Οκτώβριο του 2019, έχουν λαμβάνειν αυξήσεις, αλλά και αναδρομικά διετίας.

Αναλυτικά:

Οι συνταξιούχοι πριν τον Μάιο του 2016 ανέρχονται περίπου σε 1.800.000.

Οι 1.050.000 από αυτούς έχουν λιγότερα από 30 χρόνια ασφάλισης και επομένως δεν δικαιούνται αναδρομικά και αυξήσεις με βάση τον νόμο.

Οι υπόλοιποι 750.000 έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης και εντάσσονται στη διαδικασία του επανυπολογισμού. Από το πλήθος αυτό προκύπτουν τα εξής στοιχεία: –100.000 είναι δύσκολες περιπτώσεις συντάξεων, με λάθη ή ελλιπή στοιχεία που χρίζουν περαιτέρω επεξεργασίας.

– Από τις υπόλοιπες 650.000 συνταξιούχων προκύπτει πως μόνο 130.000-150.000 δικαιούνται αναδρομικά και αυξήσεις. Οι υπόλοιποι δεν δικαιούνται λόγω της προσωπικής διαφοράς και δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του νόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ