Αναδρομικά: Εμβόλιμες πληρωμές τις επόμενες μέρες – Από Σεπτέμβρη όσοι έκαναν αίτηση πριν το 2016

Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα γίνουν εμβόλιμες πληρωμές για τα αναδρομικά περίπου 29.000 συνταξιούχων που δεν έχουν πληρωθεί, ενώ από το Σεπτέμβρη θα πληρωθούν αυτοί που έχουν υποβάλλει αίτημα συνταξιοδότησης πριν το 2016.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης αναφορικά με την πληρωμή των αναδρομικών των περίπου 29.000 δικαιούχων που δεν είδαν τα χρήματα τις προηγούμενες μέρες στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, τόνισε πως δεν πρέπει να ανησυχούν οι δικαιούχοι αναδρομικών, συνταξιούχοι και οι κληρονόμοι τους, καθώς θα πληρωθούν κανονικά και μάλιστα τις ερχόμενες μέρες και εβδομάδες θα γίνουν εμβόλιμες πληρωμές.

Αναφορικά με την πληρωμή των αναδρομικών για τις περιπτώσεις συνταξιούχων που υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν το 2016 (αφορά περίπου 150.000 συνταξιούχος), ο Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι αυτή θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σε λειτουργία η Γραμμή Εξυπηρέτησης του υπουργείου Εργασίας

Το μεσημέρι τίθεται σε λειτουργία, σε 24ωρη βάση, η Ενιαία Γραμμή Εξυπηρέτησης 1555 του υπουργείου Εργασίας, στην οποία η κλήση θα είναι δωρεάν και οι αναμονές δεν θα είναι μεγάλες, όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι οι επαγγελματίες θα δίνουν βασικές απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν αρχικά τον ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ, ενώ θα υπάρχουν υποστηρικτικά γραφεία που θα συνδράμουν σε εξειδικευμένα ερωτήματα και θα βοηθούν ώστε να δίνονται σωστές απαντήσεις στους πολίτες.

Τόνισε, δε, ότι η υπηρεσία θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη περί τα τέλη Σεπτεμβρίου με πρόσθετες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ