Αλλάζει η επιδότηση ρεύματος: Εκπλήξεις στους νέους λογαριασμούς

Ραγδαίες αλλαγές στην επιδότηση ρεύματος φέρνουν νέα δεδομένα για τους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου. Το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ανακοινώνει αύριο Τρίτη τις νέες επιδοτήσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι στα 0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ τον Ιανουάριο ήταν στα 0,33 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Εξαιτίας της πτώσης των τιμών χονδρικής σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, σε διεθνές επίπεδο, μειώνονται οι πόροι που θα διαθέσει το υπουργείο για τις επιδοτήσεις ρεύματος, ενώ και οι πάροχοι ανακοίνωσαν χρεώσεις για τον Φεβρουάριο, που είναι έως και 60% χαμηλότερες σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα. Πιο αναλυτικά, τον Ιανουάριο οι χρεώσεις ήταν από 0,358 ευρώ μέχρι 0,489 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», τα νοικοκυριά που είχαν επιλέξει τον Ιανουάριο παρόχους με χαμηλά τιμολόγια, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπα με εκπλήξεις και αυξήσεις στους νέους λογαριασμούς ρεύματος που θα έρθουν.

Μία ακόμα πληροφορία που αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή όχι στην τακτική μηνιαία ανακοίνωση του Κώστα Σκρέκα, είναι το τι θα γίνει με όσα νοικοκυριά καταναλώνουν πάνω από 500 KWh μηνιαίως. Αυτή η κατηγορία, ενδεχομένως, να δει μεγαλύτερο «ψαλίδι» στην επιδότηση ρεύματος.

Πάροχοι ρεύματος: Οι τιμές του Φεβρουαρίου

  • ΔΕΗ: Η χρέωση διαμορφώθηκε στα 19,9 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Στα 21,1 λεπτά ανά kWh διαμορφώνεται η χρέωση της κατανάλωσης άνω των 500 kWh. Στα 15,8 λεπτά/kWh για το νυχτερινό ρεύμα.
  • Elpedison: Προβλέπεται χρέωση 0,195 λεπτά ανά kWh στο βασικό της πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό έχει μηδενικό πάγιο, με την Elpedison να διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα με έκπτωση συνέπειας (και πάγιο 5 ευρώ), η χρέωση του οποίου είναι 0,167 λεπτά ανά kWh, στην περίπτωση εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού.
  • ΗΡΩΝ: Η χρέωση είναι 0,1897 λεπτά ανά κιλοβατώρα με το συνδυαστικό πρόγραμμα ρεύματος και φυσικού αερίου DOUBLE GENEROUSHOME. Αφορά τους πελάτες της εταιρείας που πληρώνουν εμπρόθεσμα και έτσι πετυχαίνουν έκπτωση στην τιμή.
  • Protergia: Ανακοίνωσε χρέωση 0,248 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης.
  • ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 0,1949 λεπτά του ευρώ ανά kWh τον Φεβρουάριο.
  • Watt & Volt: Θα ισχύει χρέωση 0,245 λεπτά ανά kWh, στο πρόγραμμα Zero.
  • Αέριο Αττικής: Η χρέωση είναι 0,122 λεπτά ανά κιλοβατώρα, στο φυσικό αέριο για ιδιώτες, για τον Φεβρουάριο.
  • NRG: Η χρέωση για τον Φεβρουάριο ανέρχεται σε 0,22 ευρώ/kWh.
  • ΕΛΙΝ: Ανακοίνωσε χρέωση 0,185 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης στο πρόγραμμα Power On! Home Comfort.
  • Volterra: Θα ισχύει χρέωση 0,209 λεπτά ανά kWh.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ