Ντόναλντ Τραμπ: Για πρώτη φορά δημόσια με προστατευτική μάσκα

Μετά από μήνες άρνησής του να φορέσει δημόσια μάσκα για την προστασία από τον νέο κορονοϊό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε να το πράξει το Σάββατο, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου συναντήθηκε με τραυματισμένους στρατιώτες και μέλη του υγειονομικού προσωπικού.

“Νομίζω πως αν είσαι σε νοσοκομείο, ειδικά σε μία τέτοια περίπτωση, όπου μιλάς με στρατιώτες και ανθρώπους που μόλις χειρουργήθηκαν. Νομίζω ότι είναι υπέροχο να φοράς μάσκα. Ποτέ δεν ήμουν κατά των μασκών, πιστεύω όμως ότι υπάρχει το κατάλληλο μέρος και η κατάλληλη στιγμή, δήλωσε σε δημοσιογράφους πριν την επίσκεψή του, σύμφωνα με το CNN.

Ο Τραμπ πιεζόταν εδώ κι εβδομάδες να δώσει το καλό παράδειγμα την ώρα που σημειώνεται εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό σε δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ. Μέχρι σήμερα, απέφευγε συστηματικά να εμφανιστεί με μάσκα δημόσια.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου και συνεργάτες του που τον συνόδευαν φόραγαν μαύρες μάσκες προσερχόμενοι στο Ουόλτερ Ριντ, κατέγραψαν οι κάμερες του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ