Μητσοτάκης: “Εντός των οικονομικών μας δυνατοτήτων το εξοπλιστικό πρόγραμμα”

«Φιλόδοξο» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη για το κόστος του και για το αν τα αεροσκάφη και οι φρεγάτες θα είναι άμεσα επιχειρησιακά διαθέσιμα και τι άλλο περιλαμβάνει η αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία.

«Το πρόγραμμα είναι φιλόξοδο, αλλά εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας και ολιστικό» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η προσέγγιση είναι διαφορετική καθώς γίνονται κάποιες σημαντικές επενδύσεις, αλλά αναγνωρίζεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι πάνω απ’ όλα το ανθρώπινο δυναμικό γι’ αυτό και σε βάθος πενταετίας προβλέπονται 15.000 προσλήψεις. «Τα Rafale θα αντικαταστήσουν τα Mirage 2000. Τα 12 θα είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα, και τα 6 καινούργια. Θα φτάσουν τα πρώτα στα μέσα του 2021 και η αγορά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2022» σημείωσε.

Για τις φρεγάτες:

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στη διάρκεια της κρίσης δεν έγιναν σοβαρές επενδύσεις στο Ναυτικό και η κεντρική εισήγηση είναι η ενίσχυση του στόλου μας. Για τις φρεγάτες είπε ότι το αντίστοιχο πρόγραμμα έχει χρόνο υλοποίησης πέντε με επτά έτη: «Είναι απολύτως απαραίτητο να ενισχύσουμε τον στόλο μας. Θα έρθουν 4 νέες φρεγάτες και θα αναβαθμίσουμε άλλες 4. Δεν είμαι σε θέση να το κοστολογήσω γιατί θα υπάρχουν ανταγωνιστικές προσφορές. Το υπουργείο θα κρίνει την πιο συμφέρουσα. Έχουν γίνει πολύ αναλυτικές συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών. Σε ορίζοντα δεκαετίας έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε οικονομικά το πρόγραμμα αυτό» ανέφερε.

Για αμυντική συμφωνία με Γαλλία:

«Είμαστε σε προχωρημένο στάδιο για την υπογραφή συμφωνίας με τη Γαλλία. Ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής υπάρχει και στην ΕΕ. Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να ενεργοποιηθεί» είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του Sportlive.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ