Βάνα Μπάρμπα στη Φαίη Σκορδά: Εσύ έκανες κι ένα γάμο και φόρεσες νυφικό

Η συζήτηση σε έντονο ύφος ανάμεσα στην Φαίη Σκορδά και τη Βάνα Μπάρμπα στο σημερινό «Πρωινό» με αφορμή το #metoo.

Η στάση της Βάνας Μπάρμπα απέναντι στις γυναίκες που κατάγγειλαν την σεξουαλική βία που δέχτηκαν στο θέατρο και οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της για τον Πέτρο Φιλιππίδη έχει προκαλέσει τους τελευταίος μήνες ποικίλα σχόλια, ακόμα και από συναδέλφους της.

Σήμερα λοιπόν, με αφορμή τον θάνατο του Χρήστου Κυριαζή, η Βάνα Μπάρμπα βρέθηκε καλεσμένη του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στο «Πρωινό».
Και φυσικά η κουβέντα έφτασε και στο #metoo.
Η στιχομυθία που ακολούθησε είναι ενδεικτική.

«Μη φτάσουμε και στην αντίπερα όχθη να είναι αντίπαλο το αρσενικό στο θηλυκό. Έχουμε ανάγκη τα αρσενικά και τα αρσενικά εμάς» σχολίασε η ηθοποιός, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της.
«Ναι αλλά όλη αυτή η κουβέντα γίνεται επειδή η κοινωνία εκπαιδεύει έναν άντρα με έναν συγκεκριμένο τρόπο» απάντησε η παρουσιάστρια για να εισπράξει την εξής απάντηση:
«Η μητέρα τον εκπαιδεύει, εσύ σαν μητέρα έχεις την εξουσία, άσε την κοινωνία. Από εμάς ξεκινάει γλυκιά μου. Εσύ τα παιδιά σου, αν τα μάθεις αύριο ότι είσαι ο πρίγκιπας του παραμυθιού…».

Στο σημείο αυτό η Φαίη πέρασε στην αντεπίθεση. «Δεν θα τα μάθω. Όπως δεν με έμαθε η μητέρα μου να έχω ανάγκη από έναν άντρα για να είμαι ευτυχισμένη στη ζωή μου. Δηλαδή, θα περιμένω από έναν άντρα να με φλερτάρει για να μην είμαι μόνη μου; Αν θέλω, βγαίνω και μόνη μου. Αν θέλω, βγαίνω και με γυναίκες και δεν έχω ανάγκη κανέναν άντρα να αυτοπροσδιοριστώ. Έτσι με έμαθε η μαμά μου».

Όμως η Βάνα δεν «μάσησε». «Γλυκιά μου ναι, αλλά το λες και σε μια γυναίκα, δηλαδή… Νομίζω ότι είναι λάθος αυτό. Το κάνεις σε μένα αυτό; Μια γυναίκα που δεν παντρεύτηκα, έκανα παιδί χωρίς γάμο. Εσύ έκανες κι ένα γάμο που έπρεπε να φορέσεις το νυφικό για να είσαι πριγκίπισσα. Εγώ δεν το έκανα ποτέ. Είμαι η γυναίκα η αυτόνομη, η ανεξάρτητη. Το λες σε μένα αυτό, σαν να μου λες εγώ δεν έχω την ανάγκη να αυτοπροσδιοριστώ από έναν άντρα. Μα έκανες! Και γάμο έκανες να προσδιοριστείς και όλα».

Δείτε το βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ