Θοδωρής Αθερίδης: Ο λόγος που ξέκοψε με τον Νίκο Σεργιανόπουλο – «θα μπορούσε να είναι ένας Καρυωτάκης»

Ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για τον αδικοχαμένο Νίκο Σεργιανόπουλο και τα αγκάθια στη φιλία τους.

Λίγοι άνθρωποι γνώριζαν την στενή φιλία που συνέδεε τον Θοδωρή Αθερίδη με τον Νίκο Σεργανόπουλο, που διήρκεσε ως τον θάνατο του δεύτερο.
Σήμερα, μιλώντας στο «Πάμε Δανάη», ο Θοδωρής Αθερίδης θυμήθηκε τη στιγμή που πληροφορήθηκε τον θάνατο του φίλου του.

«Ήταν σοκ όταν έμαθα ότι πέθανε ο Νίκος. Με ξύπνησε τότε -κοιμόμουνα- η Ελένη Γκασούκα (η πρώην σύζυγος του Θοδωρή Αθερίδη) και μου είπε σφάξανε τον Νίκο» είπε ο ηθοποιός.

Και θυμήθηκε το χρονικό της γνωριμίας τους.
«Γνωριστήκαμε το ’89 στον ίδιο θίασο και από το ’91 γίναμε κολλητοί. Είμασταν μέχρι το ’99 – 2000 πολύ κολλητοί. Μετά εγώ αποτραβήχτηκα γιατί μου εξηγήσαν ότι θα πέσω εγώ ξανά πίσω στο αλκοόλ αντί να βγάλω τον Νίκο από εκεί.

»Ο Νίκος έπινε πάρα πάρα πολύ. Τα είχε κάνει γενικώς λίγο κουλουβάχαρτα. Η αγάπη γι’ αυτόν τον άνθρωπο… δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν που να τον έχει αντιπαθήσει. Είχε μια γοητεία… Καλά, δεν μιλάμε για τις γυναίκες, τι τρελό έρωτα του είχαν…

»Σου έδινε διαρκώς την εντύπωση πως έπρεπε να τον προστατέψεις γιατί θα σπάσει. Ήταν εύθραυστος».

Ο Θοδωρής Αθερίδης, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ τη μάχη που έδωσε για να απαλλαγεί από την εξάρτησή του από το αλκοόλ, αραίωσε τις συναντήσεις του με τον Νίκο Σεργιανόπουλο για λόγους αυτοπροστασίας.
«Μετά το ’99 – 2000 μιλάγαμε στο τηλέφωνο και βρισκόμασταν μια στις τόσες -πάψαμε να είμαστε κάθε μέρα μαζί. Τον απέφευγα για να μην ξανακυλήσω και του το είχα πει. Το ήξερε.

»Δεν είχα ενοχές γι’ αυτό. Ο Νίκος ήταν και ξεροκέφαλος. Άμα κολλούσε το μυαλό του σε κάτι, δεν του το ξεκόλλαγες. Όταν του το είπα μου είπε “δεν μπορώ να φανταστώ πως πήγες σε άγνωστους ανθρώπους και είπες με λένε Θοδωρή και είμαι αλκοολικός”.

»Η ψυχή του ήταν ζεστό ψωμί. Δεν είχε έλλειψη αυτοεκτίμησης. Δεν ήταν αυτό. Γιατί και σαν ηθοποιός ήταν μοναδικός και στους φίλους του η συμπεριφορά του ήταν άψογη. Είναι ένας τρόπος να διαβάζεις την πραγματικότητα. Ότι έχεις φάει γκολ από τα αποδυτήρια και δεν γυρίζει αυτό το ματς. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένας Καρυωτάκης ο Νίκος».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ