«Συν γυναιξί» στην ΕΡΤ: Απόψε καλεσμένη του Γιώργου Πυρπασόπουλου η Εβίνα Μάλτση, ο «θηλυκός Γκάλης»

Ποια είναι η διαδρομή προς την επιτυχία μιας γυναίκας σήμερα; Ποια είναι τα εμπόδια που εξακολουθούν να φράζουν το δρόμο τους και ποιους τρόπους εφευρίσκουν οι σύγχρονες γυναίκες για να τα ξεπεράσουν; Η σειρά ντοκιμαντέρ «συν γυναιξί» είναι η πρώτη σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ αφιερωμένη αποκλειστικά σε γυναίκες.

Μία ιδέα της Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία υπογράφει επίσης το σενάριο και την σκηνοθεσία, και στοχεύει να ψηλαφίσει τον καθημερινό φεμινισμό μέσα από αληθινές ιστορίες γυναικών.

Η εκπομπή της ΕΡΤ αφιερωμένη στις γυναίκες

Με οικοδεσπότη τον δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Πυρπασόπουλο, η σειρά παρουσιάζει πορτρέτα γυναικών με ταλέντο, που επιχειρούν, ξεχωρίζουν, σπάνε τη γυάλινη οροφή στους κλάδους τους, λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις σε επείγοντα κοινωνικά ζητήματα. Γυναίκες για τις οποίες ο φεμινισμός δεν είναι θεωρία, είναι καθημερινή πράξη. Η εκπομπή απόψε φιλοξενεί την Ολυμπιονίκη Εβίνα Μάλτση.

Εβίνα Μάλτση
H Ολυμπιονίκης Εβίνα Μάλτση, η κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια μπάσκετ όλων των εποχών

«Αθλήτρια είναι οποιαδήποτε γυναίκα συμμετέχει συστηματικά σε αθλητικές δραστηριότητες με σκοπό την καθημερινή της βελτίωση σε σχέση με το πού ήταν την προηγούμενη ημέρα. H συνέπεια με την οποία αυτή ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που έχει από τον εαυτό της είναι καθαρά δικό της θέμα. Η πρωταθλήτρια έχει διαφορετικό στόχο. Ο στόχος είναι η πρωτιά, η νίκη. Και η συνέπεια απέναντι σε αυτό δεν εξαρτάται από εσένα».

H Ολυμπιονίκης Εβίνα Μάλτση, η κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια μπάσκετ όλων των εποχών, η οποία αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα, το WNBA, την Ευρωλίγκα και σε αρκετά πρωταθλήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, μιλά για το τί σημαίνει να είσαι πρωταθλήτρια. Η διεθνής αθλήτρια, που έχει γράψει ιστορία συζητά με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο για το γυναικείο μπάσκετ, την πορεία της και το χαρακτηρισμό που της έχει δοθεί ως ο «θηλυκός Γκάλης». 

Η κάμερα την παρακολουθεί στην πρώτη της προπόνησή της ως Head Coach στην AntetokounBros Academy, το εγχείρημα μπάσκετ και εκπαίδευσης που δημιούργησαν ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο και στην οποία συμμετέχουν 100 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 12-16 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, από διαφορετικές γειτονιές, χώρες και κοινωνικά υπόβαθρα. 

Γιωργος Πυρπασόπουλος
Ο Γιωργος Πυρπασόπουλος και η Εβίνα Μάλτση

Παράλληλα, η Εβίνα Μάλτση εξομολογείται τις βαθιές σκέψεις της στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία βρίσκεται πίσω από τον φακό.  

Γιώργο Πυρπασόπουλο
Η διεθνής αθλήτρια, που έχει γράψει ιστορία συζητά με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο για το γυναικείο μπάσκετ, την πορεία της και το χαρακτηρισμό που της έχει δοθεί ως ο «θηλυκός Γκάλης»

Σκηνοθεσία-Σενάριο-Ιδέα: Νικόλ Αλεξανδροπούλου
Παρουσίαση: Γιώργος Πυρπασόπουλος
Αρχισυνταξία: Μελπομένη Μαραγκίδου
Παραγωγή: Libellula Productions.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ