Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν θέλω να επικοινωνήσω με την Ελπίδα Νίνου

Η δημοσιοποίηση των περιστατικών σεξουαλικής βίας στο θέατρο και οι δίκες που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα του Σπύρου Μπιμπίλα. Ο πάντα δραστήριος ηθοποιός βρέθηκε στο τιμόνι του ΣΕΗ σε μια δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο κατά την οποία πρέπει να υπερασπιστεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των συναδέλφων του, που δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κρίση και την πανδημία, και την τιμή του ελληνικού θεάτρου.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, πρέπει να διαχειριστεί το ρήγμα στις σχέσεις του με ανθρώπους που τους ονόμαζε κάποτε φίλους. Ο ένας εξ’ αυτών είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης. Οι άλλοι είναι η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου και ο γιος τους Δημήτρης Φιλιππίδης.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, όπως έχει ο ίδιος δηλώσει κατ’ επανάληψη, συνδέονταν με δεσμούς φιλίας με την οικογένεια Φιλιππίδη, γεγονός που τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση μετά τις καταγγελίες. Μάλιστα, τις πρώτες ημέρες της δίκης είχε προσπαθήσει, ατυχώς, να μιλήσει στον γιο του κατηγορούμενου, μια συνομιλία που «υποκλάπηκε» από εκπροσώπους των μίντια που ήταν παρόντες.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε πως το τελευταίο διάστημα δεν έχει καμία επικοινωνία με την σύζυγο του κατηγορούμενου, Ελπίδα Νίνου, παρά το γεγονός ότι και οι δύο είναι παρόντες μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

«Το τελευταίο διάστημα δεν θέλω να επικοινωνήσω μαζί της. Αποφεύγω επειδή είμαστε και οι δύο μάρτυρες στη δίκη. Χθες ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες. Επειδή είναι και η Ελπίδα άνθρωπος της ζωής μου και έχουμε ζήσει μαζί στιγμές οικογενειακές, δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτά, θα μιλήσω στο δικαστήριο μόνο.

Το κλίμα μεταξύ μας ήταν σχεδόν καλό.

Η Ελπίδα Νίνου είναι ένας άνθρωπος που έχει αφήσει τα σημάδια του μέσα μου. Είχαμε οικογενειακή σχέση και αυτή τη στιγμή έχει σπάσει η σχέση αυτή γιατί είμαστε μάρτυρες σε μία δίκη μεγάλων εντάσεων» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η δημοσιογράφος Άννα Ζηρδέλη, η οποία καλύπτει τη δίκη για λογαριασμό της εκπομπής. «Δεν συζητά με κανέναν» είπε για την Ελπίδα Νίνου. «Δεν μπορεί να μπει μέσα γιατί είναι μάρτυρας. Βρίσκεται έξω από την αίθουσα προσηλωμένη σε όλη τη διαδικασία. Ενημερώνεται συνεχώς από τους δικηγόρους για όλες τις εξελίξεις. Στα ολιγόλεπτα διαλείμματα της δίκης βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη μαζί με τον γιο τους Δημήτρη αθόρυβη και στωική».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ