Σασμός – spoiler: O Κώστας απειλεί τον Μαθιό από τον τάφο

Οι τηλεθεατές που έκλαψαν για τον θάνατο του Κώστα στον «Σασμό» ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο καντινιέρης, όπως τον γνωρίσαμε, ήταν ένας άνθρωπος με βίαια ξεσπάσματα και χωρίς ιδιαίτερους ηθικούς φραγμούς που δεν ήταν συμπαθής σε κανέναν. Έτσι, όταν ο Παύλος, για να κάνει το χατίρι της Άσπας, παράγγειλε στον Ευθύμη τη δολοφονία του Κώστα στις φυλακές, κανείς δεν λυπήθηκε για την απώλεια μιας ακόμα ανθρώπινης ζωής.

Όμως, όπως είδαμε, λίγο πριν από το τέλος, ο Παύλος προσπάθησε να φρενάρει τη δολοφονία. Δυστυχώς, όπως τον ενημέρωσε ο Ευθύμης, ήταν πια αργά -οι άνθρωποί του στις φυλακές είχαν πάρει την εντολή και μηχανισμός είχε μπει σε λειτουργία. Αλλά και η Καλλιόπη προσπάθησε την ύστατη στιγμή να γλιτώσει τον Κώστα. Μετά τη συνάντηση που είχαν στη φυλακή, η «καπετάνισσα» ζήτησε από την Στέλλα να βρει τρόπο να αποφυλακιστεί ο Κώστας.

Για ποιο λόγο οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι», ο Παύλος και η Καλλιόπη βάλθηκαν ξαφνικά να σώσουν τον Κώστα από τα χέρια των φονιάδων;

Την απάντηση, για όσους είχαν αμφιβολίες, έχει στα χέρια ο Τόλης. Ο φίλος του Αστέρη από την εποχή που ήταν προφυλακισμένος είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο Κώστας εμπιστεύτηκε το μεγάλο μυστικό του. Γνωρίζοντας τον μεγάλο κίνδυνο που διέτρεχε, παρέδωσε στα χέρια του ένα γράμμα στο οποίο περιγράφονταν με λεπτομέρειες τον τρόπο που πέθανε ο Στεφανής. Ο πρώην σύζυγος της Άσπας είναι αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση από τον Μαθιό που τον απέλυσε όταν σήκωσε χέρι στην Άσπα.

Τόσο ο Παύλος όσο και η Καλλιόπη θέλουν να πάρουν στα χέρια τους το γράμμα για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Όμως, μετά από τον θάνατο του Κώστα, όταν το γράμμα δεν εμφανίζεται, το ξεχνούν.
Κακώς, όπως αποδεικνύεται. Διότι το ενοχοποιητικό «έγγραφο» βρίσκεται στα χέρια του Τόλη, ο οποίος, μετά από πολλή σκέψη, αποφασίζει να το εμπιστευτεί στα χέρια του Αστέρη μετά την αποφυλάκισή του.

Έτσι, ο Τόλης, τον οποίο είδαμε να επισκέπτεται τον Αστέρη στο νοσοκομείο σε προηγούμενα επεισόδια, αμέσως μετά από τον αποφυλάκισή του πηγαίνει στην Άνω Ποριά και βρίσκει τον φίλο του.
Ποια θα είναι η αντίδραση του Αστέρη στην αποκάλυψη της αλήθειας; Θα είναι αυτό το τέλος για τους Σταματάκηδες;

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ