Σασμός: Η προειδοποίηση της Μαρίνας στην Αργυρώ -τι υποψιάζεται η Καλλιόπη

Από τα πρώτα κι όλα επεισόδια του «Σασμού», πριν αποκαλυφθεί η σχέση του Αστέρη με την Αργυρώ, η Μαρίνα απέδειξε ότι, εκτός από υπομονή και αξιοπρέπεια, διαθέτει και απαράμιλλη ψυχραιμία. Ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές, εκεί που οι άλλοι θολώνουν, η χήρα του Μάρκου Βρουλάκη αποδεικνύεται ικανή να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος.

Στα Γιάννενα πια, μετά από το τέλος της δίκης που κατέληξε στην αθώωση του Αστέρη, η Μαρίνα αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο διορατική είναι. Με ψυχραιμία, χωρίς φωνές και κατηγορίες, αντιμετωπίζει τον Αστέρη, και του λέει αυτό που εκείνος δεν θέλει να ακούσει. Ότι πια η Αργυρώ έχει προσχωρήσει στη ζωή της, ότι έχει άνδρα και παιδί.

Ο Αστέρης, σοκαρισμένος από την αποκάλυψη της Μαρίνας, φεύγει. Επιστρέφει στην Κρήτη όπου προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές του, αποφεύγοντας τις επαφές με όλους πλην του Μαθιού, στον οποίο βρίσκει βουβή κατανόηση.

Όμως η αποστολή της Μαρίνας δεν έχει ολοκληρωθεί. Η επιμονή της Αργυρώς στην συνέχιση της δικαστικής διαμάχης με τον Αστέρη ξέρει πως απειλεί την επισφαλή σταθερότητα της ζωής της κόρης της.

Την πιάνει λοιπόν και της λέει όλη την αλήθεια για την κουβέντα που είχε με τον Αστέρη. Και την προειδοποιεί πως, αν επιμείνει στην απόφασή της να τον πάει στο Εφετείο, τότε είναι πολύ πιθανό ότι η αλήθεια για την πατρότητα του μικρού Πετρή θα αποκαλυφθεί.

«Πρέπει να το πάτε ως το τέρμα» λέει στην κόρη της για την απόφαση που πήρε από κοινού με τον Σταύρο να δηλώσουν το παιδί ως δικό του. Και ξεκαθαρίζει πως, αν και η ίδια ποτέ δεν συμφώνησε, τώρα δεσμεύονται και οι δύο να διαφυλάξουν το μυστικό.

Η Αργυρώ υποχωρεί τελικά στην απαίτηση της μητέρας της και δεν προχωράει στην προσφυγή. Η Στέλλα η οποία πληροφορείται την είδηση από τον δικηγόρο των Βρουλάκηδων, σπεύδει να ενημερώσει τους Σταματάκηδες, όμως, αντί για ανακούφιση, αντιμετωπίζει την καχυποψία της Καλλιόπης.

Η καπετάνισσα, η οποία φαγώθηκε τις προηγούμενες ημέρες για το ενδεχόμενο ο Αστέρης να καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Αργυρώ παραιτήθηκε τόσο εύκολα από την επιδίωξή της να δει τον πρώην αγαπημένο της στη φυλακή.

«Τι κρύβει;» είναι το ερώτημα που την απασχολεί.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδρασή της όταν θα λάμψει η αλήθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ