Σασμός: Η ερώτηση του Αντώνη στη Μαρίνα για τον Γεράσιμο

Δύο είναι τα κρίσιμα ερωτήματα που θέτει στο σημερινό επεισόδιο του «Σασμού».

Το πρώτο το διατυπώνει η Αργυρώ, λίγο πριν πέσουν στο κρεβάτι με τον Σταύρο μετά από άλλη μια δύσκολη ημέρα. «Είσαι ευτυχισμένος μαζί μας; Είναι αυτή η ζωή που ονειρεύτηκες;» ρωτάει τον σύντροφό της.

Τα κίνητρα της Αργυρώς είναι προφανή. Η τρυφερότητα που νοιώθει για τον άνδρα που της έδωσε καταφύγιο στις δύσκολες στιγμές είναι αδιαμφισβήτητη. Όμως, όπως του έχει ξεκαθαρίσει άλλωστε, το κεφάλαιο «έρωτας» έχει κλείσει για εκείνη. Το πάθος που μοιραζόταν με τον Αστέρη δεν έχει σχέση με τα αισθήματα που τρέφει για τον άνθρωπο στο πλάι της. Και αυτό την κάνει να νοιώθει ενοχές. Ενοχές που δεν ανταποκρίνεται στα αισθήματά του. Ενοχές που η ζωή του μαζί της μπορεί να μην είναι αυτή που ονειρεύτηκε.

Η απάντηση του Σταύρου είναι τυπική του χαρακτήρα του. «Η ζωή μαζί σου είναι πολύ περισσότερο από ό,τι ονειρεύτηκα» της λέει, καθησυχάζοντας, έστω και προσωρινά, τις ανησυχίες της.

Το δεύτερο κρίσιμο ερώτημα του επεισοδίου το θέτει ο Αντώνης. Μιλώντας το βράδυ στη Μαρίνα, ο αστυνόμος περιγράφει τους προβληματισμούς του για τον Γεράσιμο. Το μίσος του για όλο τον κόσμο, που δεν κρύβεται, την διάθεσή του να συγκρούεται με το παραμικρό, την έλλειψη αυτοσυγκράτησης –«είναι ικανός να βγάλει όπλο σε οποιονδήποτε».

Ένας άνθρωπος που προδόθηκε και πληγώθηκε όταν ήταν πολύ μικρός, που του έλειψε η αγάπη, είναι η ετυμηγορία της Μαρίνας. Και η συμβουλή της είναι αντίστοιχη. «Δείξε του εσύ την αγάπη που δεν έχιε πάρει. Αν είναι έντιμος, θα τα πάτε καλά από εδώ και πέρα».

Δείτε σκηνές από το σημερινό επεισόδιο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ