Πάνος Ιωαννίδης: Το τελευταίο χαρτί μου στις σχέσεις είναι η μαγειρική

Ο γοητευτικός σεφ και κριτής του «MasterChef» μίλησε στο «[email protected]» για τα πρώτα του μαγειρικά ερεθίσματα, τα «άτακτα» νιάτα του, τα αστεία που μοιράζεται με τους συναδέλφους του κριτές και πόσο «μετράει» η μαγειρική στην ερωτική ζωή του.

Ο Τάσος Μπιμπισίδης συνάντησε τον Πάνο Ιωαννίδη στο Stellar Gastro Cinema, το θερινό σινεμά στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας στο Γκάζι, όπου ο σεφ, μαζί με μερικούς ακόμα συναδέλφους του, επιμελείται το μενού.
«Αγαπώ πολύ το σινεμά» εξομολογήθηκε ο Πάνος Ιωαννίδης στον δημοσιογράφο του Star, πριν περάσουν στο «κυρίως πιάτο» της συνέντευξης.

«Από μικρός έμπαινα στη κουζίνα να δω τι μαγειρεύει η γιαγιά. Ρωτούσα…» είπε ο σεφ, ανατρέχοντας στην αρχή της διαδρομής του στις κουζίνες. «Μαγείρευαν όλοι αλλά ειδικά οι γιαγιάδες -καταλαβαίνεις, Πολίτισσες γιαγιάδες- τρώγαμε πολύ καλά. Κάθε Κυριακή είχαμε κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο που ήταν φανταστικό» περιέγραψε με έκφραση ευδαιμονίας στο πρόσωπο.

Για τα νεανικά χρόνια του θυμάται πως δεν ήταν ούτε πολύ ήσυχο παιδί, ούτε «με τους τύπους». Επίσης, πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική έκανε διάφορα επαγγέλματα. «Έχω δουλέψει σερβιτόρος, έχω βοηθήσει τον πατέρα μου στο μαγαζί -είχε μαγαζί με τουριστικά είδη-, προσπάθησαν να κάνω κι άλλα πράγματα -δεν τα κατάφερα- όπως μπάρμαν που δεν το ‘χω καθόλου -δεν άκουγα τις παραγγελίες – πουλούσα κοσμήματα στο δρόμο με χάντρες και τέτοια μέχρι που μια μέρα με πιάσανε γιατί δεν είχα άδεια και δεν το ξανάκανα».

Σύμφωνα με τον Πάνο Ιωαννίδη τέλειος σεφ δεν υπάρχει. Ακόμα και αυτός έχει φτιάξει φαγητά που δεν τρώγονται. «και μία, και δύο. Σε τίποτα δεν είμαι ασυναγώνιστος. Ό,τι κάνω μπορούν να το κάνουν και άλλοι.».

Στο σπίτι τρώει delivery τα τελευταία πέντε χρόνια. «Το πολύ πολύ να μαγειρέψω κάτι πολύ γρήγορο. Στο ψυγείο μου θα βρεις σίγουρα κάτι ληγμένο. Στο ψυγείο του σπιτιού – να μην παρεξηγηθούμε. Στη δουλειά είναι όλα στην πένα».

Σε μια γυναίκα το να ξέρει να μαγειρεύει είναι «συν plus». «Δεν το έχω πολύ ανάγκη αλλά το λαμβάνω υπόψη μου» λέει και παραδέχεται ότι στις σχέσεις του μαγειρεύει μόνο όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ