Παγώνη: Μπήκα στην εντατική στα 7 μου – Η συγκινητική ιστορία που την έκανε γιατρό

Η εξομολόγηση της Ματίνας Παγώνη για το τροχαίο που την έκανε να αποφασίσει τι θα γίνει όταν μεγαλώσει.

Η Ματίνα Παγώνη αποκάλυψε στην εκπομπή Happy Day μια άκρως συγκινητική ιστορία με τον πατέρας της και τις στιγμές που την έκαναν να αποφασίσει να γίνει γιατρός.

«Αποφάσισα από πολύ μικρή, γιατί είχε συμβεί ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός στην οικογένειά μου. Είχε ένα ατύχημα πολύ σοβαρό ο πατέρας μου, τροχαίο. Διασωληνώθηκε στο ΚΑΤ και έμεινε στη ΜΕΘ τρεις μήνες. Ήμουνα μικρή, 7 χρονών. Ήθελα οπωσδήποτε να τον δω, έκλεγα, τσίριζα.

Ο διευθυντής της μονάδας, επειδή με είδε έτσι, μου είπε ότι δεν μπαίνουν τα παιδάκια στη μονάδα, εγώ έλεγα ”όχι, πρέπει να πάω και τον δω” και μου λέει ”ωραία, θα σε πάρω να τον δεις, να μπούμε μέσα στη μονάδα, παρόλο που απαγορεύεται, αλλά θα πρέπει να μην κλάψεις και να είσαι πολύ δυνατή. Μου το υπόσχεσαι αυτό;”.

Κι εγώ βέβαια προκειμένου να δω τον μπαμπά μου, είπα ναι, χωρίς να ξέρω τι θα πει μονάδα. Ένα παιδί 7 χρονών τι να ξέρει; Και με κρατάει από το χέρι, μπαίνουμε στη μονάδα, μου φορέσαν ένα πράσινο ρούχο και μια μασκούλα…

Δεν μπορούσα να γνωρίσω τον πατέρα μου. Εγώ νόμιζα ότι θα μου μιλήσει. Ένα παιδί 7 ετών πού να καταλάβει τι θα πει διασωλήνωση. Και μου εξηγεί ότι όχι, δεν θα σου μιλήσει, απλώς εσύ μπορείς να του ακουμπήσεις λίγο το χέρι.

Και του ακούμπησα το χέρι, αλλά, το θυμάμαι ακόμα… μου έσφιγγε αυτός το χέρι και έσφιγγα κι εγώ το χέρι του, πρώτον επειδή είχα υποσχεθεί να μη βάλω τα κλάματα και δεύτερον διότι ήμουν σε ένα περιβάλλον που ήταν σοκαριστικό για μένα, αλλά έπρεπε να φανώ δυνατή.

Και τον κράταγα από το χέρι δυνατά και του έλεγα ”είμαι δυνατή, δεν θα κλαίω, είμαι δυνατή” και μετά, μέχρι να βγω έξω. Και το αποφάσισα, γιατί ρώτησα τον γιατρό μέσα εκεί αν ο μπαμπάς μου γίνει καλά και μου είπε βεβαίως θα γίνει και εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε όλους αυτούς τους ασθενείς καλά.

Και βγαίνοντας είπα ”κι εγώ θα γίνω γιατρός, γιατί πρέπει να κάνω κι εγώ τους ασθενείς καλά”», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ