Ο Γιώργος Νταλάρας : Πρέπει να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» και αναφέρθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας και την ανάγκη του να συμμετέχει σε μια συναυλία Ειρήνης.

Εξήγησε λοιπόν τους λόγους που τον οδήγησαν να συμμετάσχει στη Συναυλία Ειρήνης και δεν άφησε ασχολίαστει την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.

Επισήμανε πως σε τέτοιες συνθήκες, δεν θα έπρεπε ο κόσμος να διχάζεται, τονίζοντας την ανάγκη για ενότητα.

«Γύρω μας καίγονται ολόκληρες χώρες και γίνεται πάρα πολλά χρόνια αυτό. Νομίζαμε ότι ήμασταν μια ευτυχισμένη γενιά, θυμάμαι τη μανούλα μου που μου έλεγε ότι «ο πόλεμος κάθε 30 χρόνια δεν συγκρατιέται και βγαίνει παγανιά”. Και το είπε μια γυναίκα που ήρθε μωρό από τη Σμύρνη. Φαίνεται ότι η μοίρα μας είναι να τρώει ο ένας τον άλλον, νόμιζα ότι ο κόσμος θα ωριμάσει. Δυστυχώς, γίνεται μόνο με ιδιωφέλεια και σκοτεινούς λόγους».

Η συμμετοχή του στη συναυλία είναι κάτι που δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς είπε συγκεκριμένα:

«Δεν θα μπορούσα να μην το κάνω, γιατί το κάνω αυτό σε όλη μου τη ζωή. Συμμετέχω στη συναυλία, γιατί με κινητοποιεί αυτό το ολέθριο γεγονός της εισβολής σε μια ελεύθερη χώρα και της ολοκληρωτικής

καταστροφής. Όσο περνάνε οι μέρες στην Ουκρανία, ο ουρανός «βρέχει»βόμβες και θάβονται ζωντανοί άνθρωποι, μητέρες και παιδιά.

Καταστρέφονται οι δομές μιας χώρας. Θα πάω σε όποιον οργανισμό ή πρωτοβουλία ζητάει να προσφέρει. Με αυτές τις αξίες μεγάλωσα».

Επιπλέον πρόσθεσε:

«Ζούμε σε μια θολή πραγματικότητα και δυστυχώς, ο οπαδισμός γίνεται διχαστική πραγματικότητα για τον τόπο μας. Παραμονεύουν δίπλα μας κίνδυνοι, πρέπει να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον με ανθρωπιά, γιατί δεν είμαστε μόνο εμείς, αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο. Είμαστε κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ