Ναταλία Γερμανού: Η «συγγνώμη» για το ημερολόγιο της Κάρολαιν

Η Ναταλία Γερμανού με ένα tweet προσπάθησε να επανορθώσει για τα στιγμιότυπα που πρόβαλε από την υπόθεση στα Γλυκά Νερά, ενώ τα σχόλια έπεσαν «βροχή».

Η Ναταλία Γερμανού άναψε φωτιές στο Twitter και όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις των χρηστών, προκάλεσε την κοινή γνώμη για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά.

Μέσα από την εκπομπή της «Καλύτερα δεν Γίνεται» πρόβαλε αποσπάσματα από το ημερολόγιο της δολοφονημένης Κάρολαιν και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες της πλατφόρμας επισήμαναν ότι παραβιάζει την ιδιωτική ζωή ενός νεκρού, δίχως να βοηθάει στην εξέλιξη της αποτρόπαιης δολοφονίας. Παράλληλα, άλλοι χρήστες τόνισαν ότι παρουσιάζει μονομερώς τα γεγονότα και δείχνει τον δολοφόνο, ώς το πραγματικό θύμα στην υπόθεση.

Έπειτα, η Ναταλία Γερμανού με ανάρτηση που έκανε στο Twitter ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε πως δεν μπορούσε να αποτρέψει το γεγονός, ενώ σημείωσε πως διαφωνεί με την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων της 20χρονης.

«Πολύ λυπάμαι και θλίβομαι που παίξανε αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Καρολάιν παρά τις παρακλήσεις μου για το αντίθετο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλαδή την δημοσιοποίηση του ημερολογίου της Κάρολαιν και ιδιαίτερα μονομερών αποσπασμάτων έχει πάρει θέση η ΕΣΗΕΑ, που καλεί να σταματήσει η οποιαδήποτε αναπαραγωγή.

Πιο αναλυτικά, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν επιλεγμένα αποσπάσματα του ημερολογίου του θύματος της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, υπενθυμίζουμε, ότι ο δημοσιογράφος οφείλει, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων.

Οι συνάδελφοι, κατά συνέπεια, οφείλουν να απέχουν από δημοσιεύματα που θίγουν τον πυρήνα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και των οικείων τους. Η δημοσιογραφία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπηρετεί ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ούτε να υποκαθιστά την Δικαιοσύνη».

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές αντιδράσεις στο Twitter, για την ανάρτηση της Ναταλίας Γερμανού:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ