Μιχάλης Ρέππας: Έχουμε να γράψουμε τηλεοπτικό σενάριο 25 χρόνια

Ο Μιχάλης Ρέππας μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τους λόγους της αποχής του ίδιου και του Θανάση Παπαθανασίου από την τηλεόραση και αποκάλυψε τι τους έκανε να επιστρέψουν.

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο χθεσινό «The 2Night Show», ο Μιχάλης Ρέππας, το «μισό» του συγγραφικού δίδυμου Ρέππας – Παπαθανασίου στο οποίο οφείλουμε τις «Τρεις Χάριτες» και το «Δις Εξαμαρτείν», μίλησε για τους λόγους που απείχε από την τηλεόραση για εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια.

«Ο Θανάσης και εγώ δεν θα αφήναμε τους εαυτούς μας να πνιγούν» είπε ο σεναριογράφος στον παρουσιαστή, εξηγώντας ότι, μετά από τις δύο μεγάλες επιτυχίες τους στο Mega, είχαν προτάσεις συνεργασίες, οι οποίες κάποια στιγμή στέρεψαν, μετά από τα απανωτά «όχι» των δύο δημιουργών.

Ο λόγος που απείχαν, όπως φάνηκε και από την συνέχεια της κουβέντας, ήταν η επιλογή των δύο συγγραφέων να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στο θέατρο, στο οποίο αφιέρωσαν όλες τις δυνάμεις τους με μεγάλη επιτυχία.

Τελικά, εικοσιπέντε χρόνια μετά, ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου επιστρέφουν στην τηλεόραση με νέα σειρά, την οποία θα απολαύσουμε την ερχόμενη σεζόν, λόγω… κορονοϊού.

«Αφού έκλεισε η πόρτα του θεάτρου, επειδή θέλουμε να αισθανόμαστε δημιουργικοί -δεν μπορούμε να καθόμαστε- και επειδή τρέχουν οι ανάγκες ενώ εισοδήματα δεν τρέχουν, είπαμε ότι θα κάνουμε τηλεόραση» είπε ο δημιουργός, προκαλώντας την αντίδραση του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Το παρουσιάζεις σαν ανάγκη» παρατήρησε ο παρουσιαστής στον καλεσμένο του, ο οποίος απάντησε: «Πιστεύω πάρα πολύ στην ανάγκη, όπως πιστεύω και στο χρήμα. Παρότι δεν είμαι καθόλου φιλοχρήματος άνθρωπος – εγώ και ο Θανάσης δεν έχουμε ποτέ διεκδικήσει μία δραχμή παραπάνω από αυτά που μας προσφέρανε – μας είπανε και χαζούς- πιστεύω ότι το χρήμα είναι ένας πολύ σοβαρός δείκτης -όχι απόδειξη- ότι η κοινωνία σε θέλει εκεί. Μερικές φορές λέω “ρε Θανάση, έχουμε κάνει κάτι πιο σημαντικό από τις «Χάριτες»;” Μπαίνεις σε ταξί και σου λένε “είχα χωρίσει και περίμενα την Πέμπτη να δω τις «Χάριτες»”, “είχα εξετάσεις και περίμενα να δω τις «Χάριτες»” Η ζωή σε οδηγεί εδώ, εκεί ή παραπέρα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Μιχάλη Ρέππα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ