Μαύρο Ρόδο – spoiler: Ο Λευτέρης πιάνει στα «πράσα» Θέμη – Πολυξένη

Η ταραχή της Πολυξένης, από την ώρα που ανακάλυψε ότι ο Λευτέρης διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό κρυφά από την ίδια, είναι σε κατάσταση ταραχής στο «Μαύρο Ρόδο». Για πρώτη φορά αντιλαμβάνεται ότι ο έλεγχος που ασκεί επάνω στον σύζυγό της δεν είναι τόσο ισχυρός όσο νόμιζε. Ο Βελιώτης έχει λάβει μέτρα πίσω από την πλάτη της για να εξασφαλίσει την κόρη του, εις βάρος της ίδιας και της Όλγας που νόμιζαν ότι είναι οι μοναδικές δικαιούχοι της περιουσίας.

Η Πολυξένη όμως δεν είναι από τους ανθρώπους που καταθέτουν εύκολα τα όπλα. Ο γάμος της με τον Λευτέρη ήταν για την ίδια γάμος συμφέροντος και είναι αποφασισμένη να τον ξεζουμίσει όσο το επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητές του.

Το σχέδιό της είναι να ζητήσει βοήθεια από τον παλιό εργοδότη και εραστή της, τον Θέμη, ο οποίος «μπούκαρε» ξανά στη ζωή της μέσω του Πέτρου και της Αλεξίας. Γι’ αυτό προφασίζεται λόγους υγείας που την υποχρεώνουν τα ταξιδέψει στην Αθήνα για εξετάσεις.

Σκοπός της δεν είναι φυσικά να πάει στην Αθήνα. Ο άνθρωπος που θέλει να επισκεφτεί βρίσκεται πολύ πιο κοντά, στην Πάτρα, και είναι ο Θέμης. Από αυτόν ζητάει τη λύση για να βάλει χέρι στα λεφτά του Λευτέρη. Και βέβαια να απομακρύνει από τη Γερακιανή τον Πέτρο. Ο νεαρός αντιπροσωπεύει έναν σοβαρό κίνδυνο για τα συμφέροντά της. Αν καταφέρει την Ελισάβετ να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να γίνει μοναχή, τότε η περιουσία που καλόβλεπε θα κάνει φτερά. Μην ξεχνάμε ότι η Όλγα δεν έχει καμία συγγενική σχέση με τον Βελιώτη, οπότε δεν έχει και κανένα δικαίωμα στην κληρονομιά του.

Η Πολυξένη έχει τον τρόπο της να εκμαιεύσει τη συνεργασία του Θέμη. Η Θεοφανία Παπαθωμά που την υποδύεται την περιέγραψε ως «καταστροφή σε σχήμα γυναίκας». Του καρφώνει την παράνομη σχέση της Αγγελικής και τον ειρωνεύεται για το γεγονός ότι είναι πιστός στο στεφάνι» του. «Πρέπει να είναι ο μόνος μοναγαμικός άνθρωπος της νύχτας» του λέει, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις της.

Οι εξελίξεις στην Γερακιανή στα επόμενα επεισόδια του «Μαύρου Ρόδου»:

Ο Λευτέρης, όπως θυμούνται οι τηλεθεατές της σειράς, είχε προτείνει στην Πολυξένη να τη συνοδεύσει στην Αθήνα. Όμως εκείνη απέρριψε την προσφορά του, με τη δικαιολογία ότι θέλει να κάνει τις εξετάσεις της απερίσπαστη.

Το γεγονός θα βάλει τον Λευτέρη σε υποψίες και θα αρχίσει να παρατηρεί τις κινήσεις της γυναίκας του με μεγαλύτερη προσοχή. Αυτό που θα του κάνει εντύπωση είναι πόσα φαινομενικά ασήμαντα ψέματα λέει η Πολυξένη.

Αλλά ο Λευτέρης έχει αρχίσει να υποψιάζεται ότι πίσω από την παράξενη συμπεριφορά της κρύβεται κάτι πιο σοβαρό – η αντίδρασή της όταν ανακάλυψε την ύπαρξη του ξεχωριστού τραπεζικού λογαριασμού δεν διέφυγε της προσοχής του και του θύμισε την προειδοποίηση που του είχε απευθύνει η Ισμήνη, η μητέρα της Ελισάβετ, πριν πεθάνει.

Έτσι, σε κάποια έξοδό της αποφασίζει να την ακολουθήσει διακριτικά. Το θέαμα που θα αντικρίσει θα τον σοκάρει ως τα κατάβαθα της ψυχής του. Η Πολυξένη παραδομένη στην αγκαλιά του Θέμη, ο οποίος βρίσκεται στη Γερακιανή -γιατί άλλο;- για να βρει τον Πέτρο.

Για πρώτη φορά ο Λευτέρης συνειδητοποιεί σε όλη την έκτασή του το ψέμα που έζησε τα προηγούμενα χρόνια και θα αναζητήσει παρηγοριά στο αλκοόλ.

Αυτό είναι το trailer του επεισοδίου της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου του «Μαύρου Ρόδου»:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ