Μαύρο Ρόδο: Ώρα αποφάσεων για την Ελισάβετ – Μένει ή φεύγει από το μοναστήρι

Η δολοφονία της Αγγελικής θα φέρει όλους τους ήρωες του «Μαύρου Ρόδου» αντιμέτωπους με τις πιο μύχιες σκέψεις, τα αισθήματα και τις επιθυμίες τους. Μπροστά σε ένα τέτοιο συγκλονιστικό γεγονός, κανένας απολύτως δεν θα μπορέσει να κρατήσει τα προσχήματα.

Αυτό ισχύει και για την Ελισάβετ, η οποία, όπως είδαμε, στέκεται στο πλευρό του Πέτρου σε αυτή τη δοκιμασία. Τον συνοδεύει ως και στην Πάτρα, όπου κηδεύεται η Αγγελική, και γενικά κάνει ό,τι μπορεί για να απαλύνει τον πόνο του, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο νεαρός συνειδητοποιεί ότι η σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής της μητέρας του προορίζονταν για τον ίδιο.

Όμως, η Ελισάβετ δεν έχει συναίσθηση των κινδύνων που παραμονεύουν έξω από το μοναστήρι. Έτσι, μια φωτογραφία της με τον Πέτρο που θα δημοσιευτεί σε τοπικό σάιτ θα κυκλοφορήσει παντού και θα προκαλέσει αρνητικά σχόλια.

Έτσι, κατά την επιστροφή της στη μονή, υπό την ασφυκτική πίεση του Γεράσιμου, θα βρεθεί μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση.

Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια του «Μαύρου Ρόδου»

Η Φιλαρέτη, η οποία έχει λάβει γνώση των περιστατικών στα οποία ενεπλάκη η προστατευόμενή της τα τελευταία εικοσιτετράωρα, θα υποδεχθεί την Ελισάβετ με αγάπη αλλά και με αυστηρότητα. Έχει άλλωστε καταλάβει από καιρό ότι η ανιψιά της Αυξεντίας τρέφει αισθήματα για τον νεαρό αρχιτέκτονα, τα οποία αγωνίζεται να καταπνίξει. Σκοπός της λοιπόν είναι να την κάνει να ανοίξει τα μάτια της και να πάρει μια απόφαση για τη ζωή της που θα την ικανοποιεί πραγματικά.

Γι’ αυτό και μετά από το εγκάρδιο καλωσόρισμα ή πρώτη κουβέντα της θα είναι για να επισημάνει στη νεαρή δόκιμη τους κανόνες του μοναστικού βίου και τις υποχρεώσεις που θα πρέπει να αναλάβει αν τελικά αποφασίσει ότι ο δρόμος της είναι ο δρόμος του Θεού.

Το μήνυμα της ηγουμένης είναι σαφές. Ή παίρνει την απόφαση να αφήσει πίσω τα εγκόσμια και να αφιερωθείς στη λατρεία του Θεού ή πετάς τα ράσα και επιστρέφεις στο σπίτι σου.

Η απόφαση της Ελισάβετ θα προκαλέσει έκπληξη στην κλειστή κοινότητα της μονής. Πλην της Αυξεντίας, η οποία έχει δώσει την «ευλογία» της στην ανιψιά της να ακολουθήσει ό,τι προστάζει η καρδιά της, και της Φιλαρέτης, η οποία έχει μελετήσει σε βάθος την ανθρώπινη φύση, οι υπόλοιπες μοναχές θα εκπλαγούν μαθαίνοντας ότι η Ελισάβετ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μονή και να επιστρέψει στο σπίτι της, από το οποίο απουσιάζει από την ηλικία των δώδεκα χρόνων.

Μένει τώρα να δούμε πως θα αντιδράσει η Πολυξένη σε αυτή τη νέα απειλή και τι συνέπειες θα έχει για τη δεύτερη σύζυγο του Λευτέρη η μεταστροφή του Θέμη σε σχέση με την Ελισάβετ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ