MasterChef 6: Ποιος είναι ο Δημήτρης Ταϊρίδης που παίρνει μέρος στο παιχνίδι

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης, ιδιοκτήτης της ιστορικής Μπόμπαινας στην Καισαριανή, της ταβέρνας που μύησε τους Αθηναίους στην «υψηλή ψαροφαγία», πήρε το εισιτήριο για το σπίτι του «MasterChef 6».

Η πρεμιέρα του «MasterChef 6» έκρυβε εκπλήξεις, γέλιο και συγκίνηση. Ανάμεσα στις εκπλήξεις ήταν η εμφάνιση του Δημήτρη Ταϊρίδη ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους που διεκδικούσαν μια θέση στο σπίτι του παιχνιδιού.

Κι αυτό διότι ο επίδοξος MasterChef συγκαταλέγεται ανάμεσα στις εμβληματικές φιγούρες της αθηναϊκής νύχτας, αφού από το εστιατόριο το οποίο διατηρούσε με τον αδελφό του, λίγα μέτρα από την πλατεία της Καισαριανής, πέρασαν όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πολιτικού, επιχειρηματικού, αθλητικού και καλλιτεχνικού βίου. Στην θρυλική Μπόμπαινα, μπορούσε κανείς να απολαύσει τα πιο φρέσκα και λαχταριστά θαλασσινά της Αθήνας, την αστακομακαρονάδα – θρύλο του μαγαζιού που γέννησε εκατοντάδες απομιμήσεις και ταυτόχρονα να χαζέψει τους διαπρεπείς θαμώνες του μαγαζιού καθώς έδιναν άνιση μάχη για να περισώσουν τα ρούχα τους από τον συνδυασμό των οστρακόδερμων με τη σάλτσα. Ανάμεσα στους πιο πιστούς fans ήταν και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος, ακόμα και όταν μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη, δεν παρέλειψε να τιμάει τη Μπόμπαινα σε κάθε επίσκεψή του στην Αθήνα.

Το τέλος της Μπόμπαινας
Η Μπόμπαινα, μετά από θριαμβευτική πορεία δύο δεκαετιών περίπου, κατέβασε ρολά το 2016, συνέπεια της οικονομικής κρίσης.
Οι αδερφοί Ταϊρίδη γνωστοποίησαν την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης με μια ανάρτησή τους στο Facebook τον Δεκέμβριο του 2016.

«Μετά από 21 χρόνια πίστης και αφοσίωσης, υπηρετώντας το λειτούργημα του εστιατορίου και σεβόμενοι τις ανάγκες των πελατών μας, αποφασίσαμε να διακόψουμε τη λειτουργία μας καθώς το κυρίαρχο μέλημά μας που ήταν πάντα η παροχή υψίστης ποιότητας προς τον πελάτη, να μην μπορεί να είναι βιώσιμη επιχειρηματικά. Θέλοντας να μην υποβαθμίσουμε ό,τι με κόπο χτίσαμε τα προαναφερόμενα χρόνια, αποφασίσαμε την αναστολή της λειτουργίας της Μπόμπαινας και πραγματικά λυπόμαστε για αυτό. Ελπίζουμε στο άμεσο ή έμμεσο χρονικό διάστημα που οι συνθήκες το επιτρέψουν, να είμαστε και πάλι κοντά σας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό που εργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια κοντά μας και παρείχε τις υπηρεσίες του φροντίζοντας για την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Αύριο Κυριακή, θα λειτουργήσουμε τελευταία μέρα και θα είναι για εμάς μία ημέρα γιορτής για όλα αυτά τα χρόνια που περάσαμε κοντά σας, έχοντας ως γνώμονα την ύψιστη ποιότητα των προϊόντων μας».

Η γέννηση ενός μύθου
Ο πρώτος που αναγνώρισε τον Δημήτρη Ταϊρίδη στην οντισιόν ήταν ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο οποίος θυμόταν μάλιστα με ακρίβεια τα πιάτα που είχε δοκιμάσει καθώς και τον λογαριασμό που κλήθηκε να πληρώσει. Στρείδια, αχινοσαλάτα και μακαρονάδα με γαρίδες -ή γιουβέτσι, ανάλογα με το ποιον επιλέγει να πιστέψει κανείς- δοκίμασε ο σεφ στην τότε έξοδό του στη Μπόμπαινα και πλήρωσε 85 ευρώ το άτομο.

Όμως, εκτός από τα εδέσματα, αυτό που έμεινε αξέχαστο στον Σωτήρη Κοντιζά ήταν οι ιστορίες που τους διηγήθηκε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας. Από τις πρώτες απόπειρες του στις κουζίνες και την περιπέτειά του στην Αμερική ως την προέλευση του ονόματος του μαγαζιού.

Τις σχετικές ιστορίες επανέλαβε χθες στο πρώτο επεισόδιο του «MasterChef 6» ο Δημήτρης Ταϊρίδης.
Πως δηλαδή εμπνεύστηκε από τον πατέρα του ο οποίος διατηρούσε καφενείο και, όταν είχε κέφι, έμπαινε στην κουζίνα και έφτιαχνε ο ίδιος τους ξακουστούς μεζέδες του που τον έκαναν αγαπητό στους πελάτες. Και πως ονόμασε το δικό του μαγαζί προς τιμήν τον γονιών του, του πατέρα του που είχε φύγει από τη ζωή, ο οποίος ήταν γνωστός με το παρατσούκλι Μπόμπος, και της μητέρας του, της «Μπόμπαινας».

Αν κερδίσει τον διαγωνισμό, ο Δημήτρης Ταϊρίδης ονειρεύεται να ξανανοίξει την Μπόμπαινα μετά από 5 χρόνια απραξίας και να υποδεχτεί ξανά την πελατεία του σε ένα από τα πιο αγαπημένα ιστορικά στέκια της Αθήνας.
Το πρώτο βήμα το έκανε ήδη. Περνώντας από την οντισιόν και κατακτώντας μια θέση στο σπίτι του «MasterChef 6».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ