Λίνα Νικολακοπούλου: Το «Μαμά γερνάω» ήταν στα αζήτητα – Είχε άλλες απαιτήσεις

Φιλοξενούμενη του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 ήταν η σπουδαία ποιήτρια και στιχουργός, Λίνα Νικολακοπούλου

Αγαπημένα πρόσωπα της κ. Νικολακοπούλου, τα οποία έχουν συνεργαστεί μαζί της, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Τάνια Τσανακλίδου και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, μίλησαν για το πολύ σημαντικό έργο της καλλιτέχνιδας και την προσφορά της στον χώρο του της τέχνης και του πολιτισμού. 

Μεταξύ άλλων, η κ. Νικολακοπούλου δήλωσε πως το υπέροχο τραγούδι «Μαμά γερνάω», το οποίο έχει ερμηνεύσει μοναδικά η Τάνια Τσανακλίδου, στην αρχή δεν έκανε επιτυχία, κι εξήγησε τους λόγους. Η Τάνια Τσανακλίδου μίλησε για τη σχέση και τη συνεργασία της με την ποιήτρια και στιχουργό. 

«Αυτό που αισθάνομαι τραγουδώντας τα τραγούδια της Λίνας είναι μια ευλογία, γιατί είναι η πρώτη φορά που στιχουργός έγραψε για εμένα όσα θα έγραφα εγώ αν είχα ταλέντο. Το “Μαμά γερνάω” δεν είχα τα κουράγια να το βάλω στο στόμα μου ακόμα, γιατί είχα χάσει πρόσφατα τη μητέρα μου», είπε η Τάνια Τσανακλίδου.

«Όταν μπήκαμε στο στούντιο μου έλεγαν τα παιδιά να το δοκιμάσουμε και είπα εντάξει. Είχα αρχίσει να κλαίω πριν ακόμη τραγουδήσω. Το λέω το τραγούδι και όταν τελειώνω σηκώνω τα μάτια μου στο κοντρόλ και δεν υπάρχει κανείς. Μόνο η Λίνα που ήταν κρυμμένη πίσω από μια εφημερίδα, ο Σταμάτης έκλαιγε, και τους είπα να μην το βάλουν στο δίσκο», συμπλήρωσε. 

«Όταν τελείωσε όλο το υλικό τα παιδιά αποφάσισαν σαν δώρο σε μένα να το βάλουμε στο δίσκο. Πήρα την αδελφή μου και πήγαμε στο νεκροταφείο, με ένα φορητό κασετόφωνο το βάλαμε τέρμα και ήπιαμε ένα μπουκάλι ουίσκι στη μνήμη της μάνας μας. Νιώθω πολύ τυχερή που τώρα μιλώντας για τη Λίνα γιατρεύω και την πληγή για κάτι που με πόνεσε. Θέλω να ξέρει πόσο πολύτιμη είναι για όλους μας», τόνισε. 

«Ο τρόπος που πέρασε αυτό το δύσκολο θέμα, ήταν τόσο μοναδικός που ελευθέρωσε όλους τους ανθρώπους να έχουν δικαίωμα να είναι ευάλωτοι, να φοβούνται, να έχουν δικαίωμα ότι περνούν τα χρόνια και αυτό δεν είναι ποτέ κάτι εύκολο και πόσο μάλλον για τις γυναίκες όσο μεγαλώνουμε», είπε η Λίνα Νικολακοπούλου. 

Η Τάνια είναι ο άνθρωπος που με το θεατρικό της ταλέντο κατάφερε και το έκανε ένα μονόπρακτο. Είναι μοναδική. Αισθάνομαι την τύχη να την συναντώ τώρα που μεγαλώσαμε και οι δύο μας και να πάμε για άλλες περιπέτειες», προσέθεσε.

Σχετικά με το τραγούδι «Μαμά γερνάω», είπε:

«Το τραγούδι βγήκε το 1988 και ήταν στα αζήτητα. Πιστεύω ήταν άλλο κόσμημα, είχε άλλες απαιτήσεις, ήθελε μεγαλύτερη ωριμότητα από το κοινό, αλλά αυτό ήταν το πιο χαλκέντερο. Οι τραγουδιστές δεν μπορούν να ρισκάρουν την καριέρα τους. Πρέπει να τύχει η στιγμή να είναι θαρραλέος και ο στιχουργός να έχει κάτι να του δώσει». 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ