Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για MeToo: Είναι θλιβερό να κατηγορούμε τα θύματα

«Υποκλίνομαι στα θύματα του MeToo», σημείωσε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τόνισε πως «ήρθε η ώρα να αποδεχτούμε το διαφορετικό, όπως τον μετανάστη και τον οικονομικά αδύνατο».

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στην εκπομπή Στούντιο 4 και αναφέρθηκε στο MeToo, συγχαίροντας όσες και όσους μίλησαν, ενώ ξεκαθάρισε ότι έφτασε η ώρα να αποδεχτούμε το διαφορετικό.

Η ίδια σημείωσε πως δεν γνώριζε για τις κατηγορίες και διευκρίνισε πως δεν προσπαθεί να διαχωρίσει την θέση της, αλλά να αναφέρει την αλήθεια που βίωσε.

Παράλληλα, συνεχάρει τα άτομα που αποφάσισαν να μιλήσουν για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που βίωσαν και πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο να κατηγορεί κάποιος τα θύματα.

«Να φύγουν οι λάθος νοοτροπίες. Να αποδεχτούμε και τον ξένο, τον μετανάστη, αυτόν που είναι σε κατώτερη κοινωνική μοίρα, μη προνομιούχους ανθρώπους. Τους ομοφυλόφιλους, τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης και το γεγονός ότι κάνουμε τώρα αυτή την σειρά (σ.σ. η νέα σειρά της ΕΡΤ, στην οποία συμμετέχει) είναι γιατί έχει μέσα το φαινόμενο της έμφυλης βίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτά συνέβησαν 106 χρόνια πριν, αλλά δυστυχώς και στις μέρες μας, επειδή η φύση του ανθρώπου στην ουσία της δεν αλλάζει, όμως πόσο εύκολο είναι να κατηγορήσουμε τα θύματα. Έφταιγε γιατί ήταν προκλητικά ντυμένη, η συμπεριφορά ήταν προκλητική, αυτά είναι θλιβερά φαινόμενα και πρέπει πραγματικά να γίνει κάτι», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επίσης, είπε ότι «μου φαίνεται αδιανόητο άνθρωποι της τέχνης να έχουν συμπεριφορές σαν αυτές του MeToo» και πρόσθεσε πως

«Υποκλίνομαι στα θύματα του MeToo που μίλησαν. Είναι δικαίωμα της κάθε γυναίκας (ή άντρα) να λέει και να διεκδικεί αυτά που θέλει. Να λέει “όχι” και να είναι “όχι”».

Δείτε όσα είπε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ