Η γη της ελιάς – spoiler: Τι θα γίνει με Αλέξη και Μυρτάλη – είναι η σειρά της Μαργαρίτας να ερωτευτεί;

Η Μυρτάλη, όπως είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στη «Γη της ελιάς», έχει χάσει τελείως τον δρόμο της. Έχει τσακωθεί με όλους, έχει αποξενωθεί από την οικογένειά της και η επιχείρηση που με τόσο κόπο έστησαν με την Ισμήνη έχει αποψιλωθεί λόγω της συμπεριφοράς της. Η Ισμήνη έχει τόσο πολύ θυμώσει μαζί της που δεν την κάλεσε στον γάμο της ή στο bachelor party που προηγείται, κάνοντας σαφές σε όλους ότι δεν θέλει πλέον πάρε – δώσε με την κόρη του Ιπποκράτη. Και σαν να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα, η Μυρτάλη προσέγγισε τον Δημοσθένη για ένα ντιλ που θα κάνει τεράστια ζημιά στους Βρεττάκους.

Η «μετάλλαξη» είναι κάτι που συνέβη σταδιακά. Το κομβικά σημεία, εξετάζοντας τα γεγονότα προς τα πίσω, ήταν η απαγωγή της από τον Αλέξη, ο χωρισμός με τον Στέφανο, η δολοφονία του Νικήτα που ποτέ δεν διαλευκάνθηκε και η «επανασύνδεση» με τον Αλέξη.

Ο μοναδικός άνθρωπος που γνώριζε μέχρι πρότινος ότι κάτι «παίζει» ανάμεσα σε αυτούς του δύο ήταν η Μαργαρίτα. Η μητέρα του Αλέξη έπαθε σοκ όταν έπιασε τυχαία τον γιο της να φιλάει τη Μυρτάλη και η αντίδρασή της ήταν να πανικοβληθεί. Είναι ο μόνος άνθρωπος στην Αρεόπολη που γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του Αλέξη και φοβάται ότι το πλησίασμα με την γυναίκαι που στοιχειώνει τις σκέψεις του, θα οδηγήσει τον νεαρό άνδρα σε ακόμα πιο επικίνδυνα μονοπάτια.

Αλλά και η Μαρίνα, όταν πληροφορείται από τη φίλη της πως διατηρεί σχέση με τον πρώην ψυχολόγο -του έχει αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος- δεν κρύβει την δυσαρέσκειά της. Η αποκάλυψη της απιστίας της φίλης της την σοκάρει και, σε συνδυασμό με την εριστική συμπεριφορά και την υπεροψία που επιδεικνύει, την κάνει να κόψει επαφές.

Η Μυρτάλη στα προηγούμενα επεισόδια άρχισε συνεδρίες με ψυχολόγο, για να βρει άκρη με τα προσωπικά της προβλήματα. Σε αυτές περιγράφει με λεπτομέρειες τα αισθήματα και τις σκέψεις της για τον Αλέξη. Τον φόβο που της εμπνέει και την ανάγκη που νιώθει να ξεπεράσει τον φόβο της, ερχόμενη όλο και πιο κοντά με αυτό που την τρομάζει.

Ο Αλέξης από την άλλη πετάει στα σύννεφα μετά από «εγκατάλειψη» της αγαπημένης του από τον Χρήστο. Πιστεύει ότι αυτή είναι η ευκαιρία του να την πείσει πως ο ερωτάς τους αξίζει μια ευκαιρία.

Όμως, η στάση της νεαρής γυναίκας κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη είναι. Τη μία στιγμή τον διώχνει και του ζητάει να μείνει μακριά της και την άλλη πέφτει στην αγκαλιά του.

Το δράμα θα κορυφωθεί όταν η Μυρτάλη θα καταστήσει σαφές στον Αλέξη ότι η σχέση τους θα συνεχιστεί όσο παραμένει κρυφή. Ο Αλέξης θα εξαφανιστεί πανικοβάλλοντας τη μητέρα του, η οποία πιστεύει πως πίσω από την εξαφάνιση βρίσκεται η Μυρτάλη και η ανάγκη της να εκδικηθεί.

Θα δικαιωθούν οι υποψίες της; Κι όλα αυτά πάνω στη στιγμή που η εμφάνιση του νέου συνεργάτη των Στεφανέων, του Γεράσιμου, έχει κάνει την καρδιά της να χτυπήσει δυνατά.

Πάρτε μια γεύση από τα επόμενα επεισόδια της σειράς:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ