Η γη της ελιάς: Ο Φίλιππος κατηγορούμενος για βιασμό – ο ρόλος της Αρετής

«Ενισχυμένη» κατά ένα επεισόδιο την εβδομάδα – πλέον προβάλλεται για τις Παρασκευές-, η «Γη της ελιάς» γκαζώνει ενόψει της ανάπαυλας των Χριστουγέννων, με καταιγισμό εξελίξεων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί φυσικά ο Δημοσθένης και η οικογένειά του. Ειδικά η Ειρήνη, από τη στιγμή που πάτησε το πόδι της στη Μάνη, δεν σταματάει να δημιουργεί προβλήματα.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι το στενό μαρκάρισμα που κάνει στον Φίλιππο, τον οποίο πολιορκεί ακατάπαυστα πίσω από την πλάτη της Βασιλικής. Ο Φίλιππος, παρά την ενόχλησή του, διστάζει να μιλήσει στη γυναίκα του γιατί δεν θέλει να είναι αυτός η αιτία για να τσακωθούν οι Καπερνάροι μεταξύ τους.

Όμως, κάποια στιγμή, ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Ο Φίλιππος δεν έχει άλλη λύση παρά να είναι απόλυτα ξεκάθαρος απέναντι στην Ειρήνη – ανάμεσά τους δεν θα υπάρξει ποτέ άλλη σχέση από την συγγενική.

Η Ειρήνη, η οποία όπως αντιλαμβανόμαστε έχει κληρονομήσει τα χειρότερα χαρακτηριστικά από τους χαρακτήρες του πατέρα και της μητέρα της, δεν μπορεί να αποδεχτεί το «άδειασμα» του Φίλιππου. Το σχέδιό της για να τον εκδικηθεί είναι διαβολικό. Πηγαίνει στην αστυνομία και καταθέτει εις βάρος του μήνυση για βιασμό.

Στο κενό οι κατηγορίες της Ειρήνης στα επόμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς»

Για καλή τύχη του Φίλιππου, κανείς δεν πιστεύει την Ειρήνη. Ακόμα και ο Δημοσθένης είναι σίγουρος ότι η κόρη του λέει ψέματα.

Προ του κινδύνου να βρει τον μπελά της και να συρθεί η ίδια στα δικαστήρια, η Ειρήνη βρίσκει εύκολο στόχο στην Αρετή. Το μένος της μητέρας της Βασιλικής εναντίον του Φίλιππου και οι δολοπλοκίες της για να χωρίσει το ζευγάρι είναι γνωστά σε όλη την περιοχή και άρα δεν είναι δύσκολο να πείσει τους πάντες -και τον αστυνόμο- ότι δική της είναι η έμπνευση για την κατηγορία του βιασμού.

Παραδόξως, ο Στάθης, ο οποίος βρίσκεται πια σε σχέση με την Ιουλία, έστω και αν κρατούν κρυφό τον δεσμό τους μέχρι τις εκλογές, δεν πείθεται για την ενοχή της Αρετής.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εν γνώσει όλων. Στο παρασκήνιο, Χάιδω και Ασπασία έχουν πολύ πιο σοβαρούς λόγους για να ανησυχούν. Μετά από την αποκάλυψη της παράνομης σχέσης της Ασπασίας με τον άνδρα της, η Χάιδω φοβάται ότι είναι πιθανόν Ειρήνη και Φίλιππος ένα είναι αδέλφια.

Πως θα υποδεχθούν οι Καπερνάροι μια τέτοια «βόμβα» αν οι υποψίες των δύο γυναικών αποδειχθούν αληθινές;

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ