Η γη της ελιάς: Ο Δημοσθένης ανάμεσα σε Αθηνά και Μυρτάλη – ο ρόλος της Ασπασίας

Η Αθηνά είναι επιτέλους στο σπίτι της και στα χωράφια της, ανάμεσα στους ανθρώπους που την αγαπάνε στα νέα επεισόδια της «Γης της ελιάς». Όμως, η άφιξή της στην Αρεόπολη δεν χαιρετίζεται με τον ίδιο ενθουσιασμό από όλους. Η Μυρτάλη ξέρει πως, μετά από την κατάθεσή της στο δικαστήριο και τη στάση που κράτησε σε όλη τη διάρκεια της δικαστικής περιπέτειάς της μητριάς της, τα πράγματα ανάμεσά τους δεν θα είναι ποτέ τα ίδια. Και επιπλέον, η παρουσία της Αθηνάς, θα την περιορίσει σημαντικά σε ό,τι αφορά την διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης. Αυτό άλλωστε είναι φανερό και από την ανακούφιση με την οποία οι εργαζόμενοι στο ελαιουργείο υποδέχονται την χήρα του Ιπποκράτη. Ιδιαίτερα η Άννα, η οποία έχει υποστεί την απαράδεκτη συμπεριφορά της Μυρτάλης, βλέπει την Αθηνά ως σωτηρία εξ’ ουρανού.

Ο ρόλος του Δημοσθένη στις νέες εξελίξεις στη «Γη της ελιάς»:

Ο Δημοσθένης βλέπει στον απερίσκεπτο χαρακτήρα της Μυρτάλης μια ευκαιρία να βάλει χέρι στην περιουσία των Βρεττάκων και να βγάλει από την κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Ισίδωρο. Για τον σκοπό αυτό καλεί την νεαρή γυναίκα για γεύμα στο σπίτι του, μαζί με την Ασπασία, και προσπαθεί να της αποσπάσει πληροφορίες και να την παγιδέψει. Παρά την «προϋπηρεσία» του στον υπόκοσμο, ο Δημοσθένης δεν έχει αντιληφθεί πως η Μυρτάλη έχει καταστρώσει το δικό της σχέδιο για να παγιδέψει εκείνον. Ο δικός της στόχος είναι να πάρει στα χέρια της εξολοκλήρου την οικογενειακή περιουσία, εξοβελίζοντας Ισίδωρο, Μάνο, Αθηνά και Ιουλία.

Λίγες ημέρες μετά από το δείπνο με τη Μυρτάλη στο σπίτι τους, Δημοσθένης και Ασπασία βρίσκονται καλεσμένοι στο σπίτι της Αθηνάς, η οποία θέλει να ευχαριστήσει τον ξάδελφο του Στάθη για την βοήθεια που της παρείχε στη φυλακή.

Ο Δημοσθένης, του οποίου το ενδιαφέρον για την Αθηνά δεν είναι απολύτως «αθώο» δεν θέλει να τον συνοδεύσει η Ασπασία, με την οποία, μετά και από το επεισόδιο στην Μαδρίτη, οι σχέσεις του είναι ψυχρές. Όμως, η κολλητή φίλη της Αρετής είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τον άνδρα της λεπτό από τα μάτια της – τον ενδιαφέρον του για την Αθηνά έχει ξυπνήσει τον καχύποπτο χαρακτήρα της και δικαίως.

Όμως, το στοιχείο που αγνοούν τόσο η Αθηνά, όσο και η Ασπασία είναι άλλο. Ο Δημοσθένης είναι ο άνθρωπος που οδήγησε με τις πράξεις του την Αθηνά στη φυλακή. Αυτός ήταν ο αόρατος εργοδότης του Δημήτρη και ο άνθρωπος που αποφάσισε το τέλος του.

Σε πλήρη αντίθεση με ό,τι γνωρίζουμε έως τώρα για τον χαρακτήρα του, ο Δημοσθένης έχει κι αυτός το αδύναμο σημείο του. Αυτό είναι η Αθηνά. Τα βάσανά της στη φυλακή και η ευγνωμοσύνη που δείχνει απέναντί του τον γεμίζουν ενοχές. Εξαιτίας του η γυναίκα που τόσο θαυμάζει πέρασε τα πάνδεινα στα χέρια της Βαγγελιώς των άλλων συγκρατούμενών της.

Άραγε, ποια θα είναι η στάση της Αθηνάς αν πληροφορηθεί ποτέ την αλήθεια για την δράση και τον θάνατο του Δημήτρη; Και τι θα κάνει η Ασπασία όταν καταλάβει πως κινδυνεύει ο γάμος της;

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ