Η γη της ελιάς: Η Ισμήνη παίρνει μια μεγάλη απόφαση για τον Κωνσταντίνο

Ο γάμος του Κωνσταντίνου και της Ισμήνης οδηγείται νομοτελειακά στο τέλος του. Όπως είδαμε στα προηγούμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς», ο συμβολαιογράφος, μετά από πολλές παλινωδίες κι αφού κατάλαβε ότι δεν θα απαλλαγεί ποτέ τελείως από τον «ζυγό» του Δημοσθένη, «έσπασε». Χείμαρρος ο Κωνσταντίνος είπε όλη την αλήθεια στην Ισμήνη για την εγκληματική οργάνωση και τον ρόλο του σε αυτή.

Η Ισμήνη, η οποία παρά τις όποιες ανακολουθίες είχε παρατηρήσει στην συμπεριφορά του άνδρα της, δε περίμενε επ’ ουδενί αυτά που άκουσε, έπαθε σοκ. Της ήταν αδύνατον να πιστέψει ότι ο άνδρας που αγάπησε και εμπιστεύτηκε για να μοιραστεί τη ζωή της είναι ένας αδίστακτος εγκληματίας.

Η πρώτη κίνησή της ήταν να απαιτήσει να μην ξαναπλησιάσει την κόρη της. Η δεύτερη ήταν να ζητήσει την νομική υποστήριξη του πατέρα της για να βγει το διαζύγιο το συντομότερο δυνατόν. Όμως, το πρόβλημα που προκύπτει είναι σοβαρό. Πως θα δικαιολογήσει η Ισμήνη στον πατέρα της και την τοπική κοινωνία τον αιφνίδιο χωρισμό της με τον Κωνσταντίνο, πόσο μάλλον που οι δυο τους θεωρούνται από όλους ως ζευγάρι – υπόδειγμα για την αγάπη και την αφοσίωση που δείχνει ο ένας στον άλλο;

Για την Ισμήνη το δίλημμα είναι μεγάλο. Τα μυστικά που της εμπιστεύτηκε ο Κωνσταντίνος είναι πολύ βαριά και η πρώτη σκέψη της ήταν να τον καταγγείλει. Αλλά κάτι τέτοιο, είναι βέβαιο, πως θα την οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση και θα φέρει τον πατέρα της, τον ανεπίληπτο Λυκούργο, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Και, φυσικά, υπάρχει το θέμα της Αιμιλίας. Πως θα αντιδράσει το παιδί όταν θα πληροφορηθεί ότι ο σύντροφος της μητέρας της, ο άνθρωπος δίπλα στον οποίο ένιωσε για πρώτη φορά ασφάλεια, είναι ένας κακοποιός; Κι επιπλέον, τίθεται θέμα ασφάλειας. Η εγκληματική οργάνωση που έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην περιοχή είναι απίθανο ότι θα εξαρθρωθεί πλήρως; Ποιος θα γλιτώσει την Ισμήνη και την Αιμιλία από την οργή των υπόλοιπων μελών που θα παραμείνουν στην αφάνεια;

Η απόφαση που θα πάρει η Ισμήνη θα έχει μεγάλο προσωπικό κόστος. Κυρίως, διότι θα υποχρεωθεί να πει ψέματα στον πατέρα της, ο οποίος, εκ του επαγγέλματός του και μόνο, αν μάθει την αλήθεια, είναι υποχρεωμένος να αναφέρει τα πάντα στα αρχές.

Έτσι, η νεαρή γυναίκα θα καταφύγει στην μοναδική λύση που πιστεύει ότι θα προστατεύσει τους ανθρώπους που αγαπάει. Θα κρατήσει κλειστό το στόμα της και θα επιμείνει ότι ο χωρισμός προήλθε από ασυμφωνία χαρακτήρων.

Φυσικά, η δικαιολογία αυτή δεν θα πείσει τον Λυκούργο οποίος θα προσπαθήσει διακριτικά να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει ανάμεσα στο άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ