Γιώργος Καπουτζίδης: Γυρνούσα αργά στο σπίτι μου και κοίταζα πίσω μου

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την εκπομπή της ΕΡΤ «Ο δρόμος για το Τόκιο – Team Hellas» που παρουσιάζει, το νέο τηλεοπτικό του εγχείρημα, τη Χρυσή Αυγή και την προοπτική να γίνει πατέρας.

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο τελευταίο «The 2Night Show», ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για όλους και για όλα, από το πάθος του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις δυσκολίες της παρουσίασης ως την οικονομική κρίση και από τη συμβολή της τηλεόρασης στην άνοδο της Χρυσής Αυγής ως το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να γίνουν γονείς.

«Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που πίστευαν ότι η παρουσίαση είναι εύκολη αλλά τελικά δεν είναι. Θέλει κόπο και επικοινωνιακό χάρισμα το οποίο είτε το έχεις είτε δεν το έχεις. Αν δεν το έχεις δεν αποκτιέται με τίποτα. Δεν είναι εκδηλωτικός άνθρωπος και είναι περίεργο που το λέω. Η παρουσίαση δεν είναι κάτι που νιώθω ότι θα το συνεχίσω. Αυτό που κάνω στην ΕΡΤ (την εκπομπή «Ο δρόμος για το Τόκιο – Team Hellas» είναι η εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου γιατί πάντα ήθελα να είμαι αθλητής και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν κάτι το τεράστιο για μένα. Νιώθω ότι είμαι καλεσμένος σε γιορτή», τόνισε ο ηθοποιός, παρουσιαστής και συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας οι αθλητές.

«Ταλαιπωρούνται οι Έλληνες αθλητές. Υπάρχουν αθλητές στο εξωτερικό που έχουν τεράστιες ομάδες από πίσω, οι δικοί μας δεν το έχουν αυτό. Έξω τους αντιμετωπίζουν σαν κινητό θησαυρό. Εμείς δεν έχουμε επενδύσει σωστά και δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι και η βούληση».

Μιλώντας για την οικονομική κρίση που ζήσαμε, ο Γιώργος Καπουτζίδης, δεν απέφυγε τον συσχετισμό με την άνοδο φαινομένων όπως η Χρυσή Αυγή.
«Τότε άρχισαν να βγαίνουν προβλήματα και παθογένειες. Πριν ζούσαμε σε ένα συννεφάκι, όταν ήρθε αυτό είδαμε την άνοδο του φασισμού, ρατσιστικές τάσεις και με σόκαρε αυτό, αλλά και η αντίδραση που δεν είχαμε. Έβλεπα να αντιμετωπίζονται αυτά, όπως η Χρυσή Αυγή, από την τηλεόραση με εφησυχασμό. Ένιωσα χρέος σαν άνθρωπος να μιλήσω. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν λέμε τίποτα. Κάπως έτσι γεννήθηκε και η “Εθνική Ελλάδος”. Όταν ξεκίνησα να τη γράφω ήμουν πιο μαζεμένος, όσο όμως πήγαινε πνιγόμουν και γινόμουν πιο τολμηρός. Φοβόμουν κι εγώ που ήμουν τόσο τολμηρός».

Ο ίδιος δεν έχει υποστεί κάποια επίθεση, ωστόσο φοβόταν εκείνη την περίοδο. «Δεν το ομολογούσα γιατί δεν ήθελα να το δείξω. Γυρνούσα αργά το βράδυ και τσέκαρα πίσω μου. Δεν ήξερα τι αντίκτυπο μπορεί να είχε. Όσο όμως φοβόμουν και έλεγα σταμάτα, τόσο αυτό γινόταν πιο δυνατό και συνέχιζα. Ήξερα όταν έγραφα ότι θα είναι το μισό και κάτω του “Παρά 5”, ήμουν έτοιμος ότι θα αποχαιρετήσω μεγάλο μέρος του κοινού της σειράς αυτής».

Τέλος, ο δημιουργός αναφέρθηκε και στο δικαίωμα των ομόφυλων ζυγαριών στην οικογενειακή ζωή.
«Τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά, είναι δύο άνθρωποι που η κοινωνία αρνείται να τους δώσει το δικαίωμα να γίνουν γονείς. Αυτές οι οικογένειες έχουν έναν βιολογικό μπαμπά ή μαμά. Αν πάθει κάτι μπορεί το παιδί να βρεθεί στο ίδρυμα ενώ έχει σπίτι και οικογένεια και αυτό γιατί το κράτος δεν αναγνωρίζει τον άλλον ως γονιό».

Όσο για το ενδεχόμενο να γίνει ο ίδιος μπαμπάς, ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι διστακτικός. «Δεν ξέρεις ποτέ πώς τα φέρνει η ζωή. Αν ήμουν με έναν σύντροφο που θα το ήθελε πολύ, θα μπορούσα να σταθώ στο πλευρό του. Μόνος μου θα δυσκολευόμουν πολύ».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ