Γιώργος Καπουτζίδης: Η απάντησή του σε Άρη Πορτοσάλτε και Γιώργο Γεωργίου

Για την απάντησή του στον τελικό της Eurovision 2022 σε χυδαίο σχόλιο που δέχθηκε μίλησε το πρωί της Δευτέρας (16/5) ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στα όσα είπε σήμερα ο Άρης Πορτοσάλτε, αλλά και στις προσβλητικές εκφράσεις που είχε χρησιμοποιήσει σε βάρος του πριν από 16 χρόνια ο Γιώργος Γεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοφιλής ηθοποιός κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του τελικού της Eurovision, έδωσε μια αποστομωτική απάντηση σε ομοφοβικό σχόλιο που δέχτηκε. «Την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά», είχε πει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Σήμερα, λοιπόν, ερωτήθηκε για τα παραπάνω από την εκπομπή «Το πρωινό» του ΑΝΤ1 και εξήγησε:

«Αυτό που έκανα ήταν μια επανοικειοποίηση. Μια πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις χρησιμοποιεί η ίδια, τις βάζει η ίδια στο δικό της λεξιλόγιο και έτσι ο μειωτικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή και το λέω τόσο εύκολα, το να μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια χυδαία επίθεση που είχε δεχθεί το 2006, όταν αθλητικογράφος τον είχε αποκαλέσει, μεταξύ άλλων, «αδερφάρα». «Το 2006, όταν παρουσίαζα την Eurovision, δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει στην εκπομπή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζα της Eurovision και εννοείται είχε πει αδερφή και αδερφάρα, ότι βλέπω την Αννούλα, είχε πει όξω που… και άσχημε και διάφορα άλλα. Αυτές οι φράσεις, στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής πέρασαν, έλεγαν Αννούλες τα gay παιδιά για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Τέλος, σχετικά με το σχόλιο που έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε στην εκπομπή «Σήμερα», ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε πως «δεν θεωρώ ότι είχε κακή πρόθεση, απλώς νομίζω ότι δεν γνωρίζει τη λέξη επανοικειοποίηση, το ότι αυτό έχει να κάνει με διαδικασία και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Ίσα ίσα είναι μια διαδικασία με πάρα πολύ καλή ποιότητα και με καλό αποτέλεσμα, γιατί στην ουσία αφαιρεί κακοποιητικές λέξεις από το λεξιλόγιό μας».

Το βίντεο με τους χυδαίους χαρακτηρισμούς του Γιώργου Γεωργίου:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ