Γιώργος Γιαννόπουλος: Τους αρρώστους να τους δει γιατρός και τους βιαστές να τους χλευάσει η κοινωνία

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα «κακά παιδιά» του θεάτρου και τις ευθύνες των ΜΜΕ που εξέθρεψαν τα «ιερά τέρατα».

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» από το χωριό του στην κεντρική Μεσσηνία όπου βρίσκεται αυτό το διάστημα για να γράψει το νέο έργο του με θέμα τον Κολοκοτρώνη. Ο ηθοποιός απάντησε φυσικά και στα ερωτήματα του δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου για το σκάνδαλο που ξέσπασε αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

«Το θέατρο είναι ένας υγιής χώρος γι’ αυτό και βγήκαν αυτά στη φόρα» υποστήριξε ο ηθοποιός. «Συμβαίνουν σε όλους τους χώρους όπου υπάρχουν άνθρωποι και επομένως υπάρχουν και απάνθρωπες συμπεριφορές».

Και για τους δράστες αυτών των συμπεριφορών είπε: «Τα κακά παιδιά, κ@λ@παιδα τα λέμε στο χωριό μου, να πάνε στα σπίτια τους, να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, γιατί το σύστημα του θεάτρου θα τους ξεβράσει σαν την ήρα από το σιτάρι και να αφήσουν το σιτάρι μόνο του να γίνει αλεύρι, άμυλο για να θρέψει τον κόσμο. Τους αρρώστους να τους δει κάποιος γιατρός και τους βιαστές και τους εν δυνάμει εγκληματίες να τους χλευάσει η κοινωνία, αν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα, και τους στείλει στο Ανάπλι, στο Γεντί Κουλέ».

Για τη σχέση τού ίδιου με κάποιους από τους καταγγελλόμενους, ο Γιώργος Γιαννόπουλος υπήρξε κατηγορηματικός: «Εγώ δεν έχω δουλέψει με κανέναν από αυτούς. Με τον Δημήτρη είχα μια ευγενική σχέση, τον είχα δει πέρυσι στον “Οιδίποδα” και του είχα πει “ήσουν πολύ καλός” και μου είπε “για να το λες εσύ Γιαννόπουλε με τιμάει”, δεν ήξερα πράγματα και με ενοχλεί ότι κάποιοι συνάδελφοι -εντάξει, τα έχει ο χώρος μας, υπάρχει ένας ενθουσιασμός- και συνάδελφοι που τους εκτιμώ είπαν “τα ξέραμε”. Αν τα ξέραν τόσο ειδικά, με συγχωρείτε αλλά υπάρχει μια συνενοχή. Εγώ δεν ήξερα. Ήξερα ότι υπάρχουν κάποια “κακά παιδιά”, να μην πω τη λέξη, με τους οποίους δεν είχα δουλέψει.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός έστρεψε τα βέλη τους εναντίον τον μίντια τα οποία κατηγόρησε για τον ρόλο τους στην υπόθεση.

«Φταίει και ο χώρος σας. Εσείς τους κάνατε “ιερά τέρατα”. Τα τέρατα δεν είναι ιερά. Είναι τέρατα. Εσείς τους κάνατε θεατρανθρώπους. Εγώ με τη Ρένια τη Λουιζίδου δουλεύουμε πέντε χρόνια στο “Σόι”, είμαστε αγαπημένοι, κάνουμε καλά τη δουλειά μας, ούτε μας είπαν “ιερά τέρατα”, ούτε θεατρανθρώπους, αλλά παίζουμε και κωμωδία και δράμα με τον ίδιο αγαπησιάρικο τρόπο. Ένα σύστημα από εσάς τους έκανε έτσι, τους έθρεψε, τους έδωσε υπεραξία».

Και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με μία δήλωση: «Το θέατρο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ανήκει στον Διόνυσο, στον Αισχύλο, το Σοφοκλή και τον Ευριπίδη. Πολλή υπεραξία τους δώσαμε, ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ