Γιώργος Αλκαίος: Η ηλικία και ο λόγος που άλλαξε το όνομα του

Ο Γιώργος Αλκαίος θα κάνει μια μαγική εμφάνιση στην εκπομπή «Σπίτι με το Mega» το Σάββατο 8 Ιανουαρίου.

Με αφορμή την επανεμφάνιση του σπουδαίου καλλιτέχνη, ας θυμηθούμε μερικά στοιχεία για την ζωή του, που έχει φροντίσει να κρατήσει κρυφή από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η καταγωγή και η ηλικία

Ο Γιώργος Αλκαίος γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1971 στην Αθήνα και σήμερα είναι 51 ετών.

Μετά τη γέννηση του, μετακόμισε στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου έζησε για τρία χρόνια, ενώ οι γονείς του χώρισαν λίγο μετά. Έτσι, επέστρεψε στην Ελλάδα με τον πατέρα του σε ηλικία τριών ετών και έμεινε στο Χαλάνδρι με τη γιαγιά του.

Παρόλα αυτά, όταν έφτασε 16 ετών παράτησε το σχολείο και έγινε ηλεκτρολόγος, ενώ απέκτησε και το ανάλογο πτυχίο.

Η αλλαγή ονόματος

Ο Γιώργος Αλκαίος είναι ο γιος του τραγουδιστή Γιάννη Βασιλείου.

Ο πατέρας του, είχε δώσει συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και είχε αναφερθεί στην απόφαση του γιου του, να αλλάξει όνομα.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως «ο Γιώργος μου είπε: “Έχω ένα τραγουδάκι, δεν είναι τίποτα”. Ήμουν στην Γερμανία για συναυλίες και ξαφνικά ακούω στα ελληνικά ραδιόφωνα εκεί το “Τι, τι” και είπαν ότι το τραγουδάει ο Γιώργος Αλκαίος, δεν ήξερα τίποτα. Έρχομαι στην Ελλάδα μετά από μία εβδομάδα και με ρωτάει αν έχω ακούσει αυτό το τραγούδι και του είπα τι είναι το “Τι, τι”, μου απάντησε ότι αυτός το τραγουδούσε. Έπαθα σοκ! “Τι λες ρε; Και πως σε λένε;”. Μου είπε: “Για να μην πούνε ότι με βοηθάς, άλλαξα το όνομα μου”. “Άλλαξες το όνομα σου; Το Βασιλείου τι είναι; Θες να φας κανένα μπουκέτο; Φύγε”. Είχε μία … τη Μαρία, ήταν ζωγράφος και ήξερε έναν ζωγράφο που ονομαζόταν Αλκαίος. Έλεγε στον Γιώργο: “Γιώργο, αφού με αγαπάς, αφού θα αλλάξεις το όνομα σου, να βάλεις Αλκαίος”. Έτσι έγινε».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ