Γιάννης Λουκάκος: Έχω φάει πιάτο στη μούρη από σεφ

Ο Γιάννης Λουκάκος μίλησε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 για το «MasterChef», τα περιστατικά βίας στις επαγγελματικές κουζίνες και το επαγγελματικό «γιο» του Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Καθώς η μάχη της κατσαρόλας κορυφώνεται στο «MasterChef 5» οι συνεργάτες του «Πρωινού» αναζήτησαν τον Γιάννη Λουκάκο, τον ένα από τους τρεις κριτές των πρώτων σεζόν του μαγειρικού talent show στην χώρα μας, τον οποίον ανέκριναν για το τί κάνει τώρα και τι συμβαίνει στις επαγγελματικές κουζίνες, εκεί που δεν έχουν πρόσβαση οι πελάτες των εστιατορίων.

Δεδομένης και της «παύσης» της εστίασης που ισχύει εδώ και πολλές βδομάδες λόγω του lockdown, ο Γιάννης Λουκάκος έχει ρίξει αυτή την εποχή το βάρος του στην άλλη δραστηριότητά του, αυτή του δασκάλου. «Το The Seminar Project ξεκίνησε το 2013 όταν ήμουν ακόμα στην τηλεόραση γιατί μου αρέσει πολύ να διδάσκω και μάλιστα έχω συνάψει μια συνεργασία με ένα σάιτ του εξωτερικού, λέγεται chefs feed όπου θα παραδίδουμε μαθήματα και θα κάνουμε live streaming από εδώ, από την Αθήνα, και θα τα βλέπουνε στην Αμερική αλλά και σε άλλα μέρη ενδεχομένως του κόσμου» είπε ο σεφ για την πλευρά αυτή της επαγγελματικής του προσωπικότητας, που παραμένει στην αφάνεια.

Όσο για το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες που χωρίζουν τις σάλες των εστιατορίων από τις κουζίνες, ο Γιάννης Λουκάκος ήταν αποκαλυπτικός: «Σε κανένα χώρο δεν είναι ήρεμα τα πράγματα και σε όλους τους χώρους οφείλουν να είναι ήρεμα τα πράγματα. Μου έχει τύχει ο σεφ να εκσφενδονίσει ένα πιάτο που δεν του άρεσε – το έσπρωξε και το έφαγα ολόκληρο στη μούρη. Μου έχει συμβεί επίσης στο δημοτικό να μου λέει η δασκάλα μου “κάνε το χέρι έτσι για να σε βαρέσω με το χάρακα”. Και όταν γύρναγα σπίτι μου δεν είχα κανένα λόγο να πως στην μαμά μου και στον μπαμπά μου ότι η δασκάλα με τιμώρησε σήμερα γιατί θα μου λέγανε “καλά σου έκανε”. Οπότε πρέπει να κρατήσουμε τα καλά για να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο μέλλον και να κοιτάξουμε να περιορίσουμε τα κακά και τα παρατράγουδα μιας διαδικασίας.

Για τις τηλεοπτικές «προοπτικές» του δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος: «Έχω να κάνω τηλεόραση από το 2015. Αφενός είχα κάποιες προτάσεις που δεν με ενδιέφεραν. Δηλαδή το “έλα να σου μαγειρέψω το κοκκινιστό” ή “έλα να δούμε τί ωραίες έκανες το πιάτο να σου βάλω βαθμολογία” τα έχω κάνει».

Απαντώντας στο ερώτημα της δημοσιογράφου γιατί ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον αποκαλεί επαγγελματικό του μπαμπά, ο Γιάννης Λουκάκος είπε «Το λέει αυτό ο Λεωνίδας γιατί ήταν η πρώτη φορά που μπήκε σε μια δομημένη κουζίνα με όραμα».

Η άποψή του για το σημερινό «MasterChef 5» συμπυκνώνεται σε τρεις φράσεις: «Το “MasterChef” δεν είναι ένα ψυχογράφημα ανθρώπων, είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν. Ούτε γίνεσαι σπουδαίος μάγειρας από το “MasterChef”. Αυτό είναι όνειρο απατηλό».

Και για το παλιότερο, τότε που συμμετείχε κι ο ίδιος; « Και τότε που το κάναμε εμείς reality ήταν. Ένα πιο άγουρο reality. Έχω ακούσει πολλά ακραία, δεχόμασταν από ερωτικές εξομολογήσεις -είχε μία κοπέλα κάποια στιγμή στο εστιατόριο και μου είχε πει “σε περιμένω για το ραντεβού μας”-, έχω δει διάφορα… Χιουμοριστικά τα περισσότερα αλλά και κάποια ενοχλητικά. Τύπου παρενόχλησης, με απειλές…».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ