Γιάννης Κακλέας: Ο Αιμιλιανός Σταματάκης είχε την τόλμη να παίξει τον ρόλο που έκανε ο Σερβετάλης

Στη μία μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η πρώτη πρόβα του «Ρινόκερου», της παράστασης του έργου του Ιονέσκο που κατέβηκε την προηγούμενη εβδομάδα μετά από την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη για λόγους συνείδησης.

Όπως έγινε γνωστό χθες, Κυριακή 28 Νοεμβρίου, τελικά τον ρόλο του Μπερανζέ στην ανανεωμένη παράσταση που θα δούμε από 16 Δεκεμβρίου θα υποδυθεί ο Αιμιλιανός Σταματάκης, ο νεαρός ηθοποιός που απολαύσαμε το καλοκαίρι ως Πυλάδη στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ορέστης», δίπλα στον Άρη Σερβετάλη.

Η Μένια Κούκου, συνεργάτιδα της «Super Κατερίνας» περίμενε υπομονετικά έξω από θέατρο Κιβωτός μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόβα για να μιλήσει με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα.
«Η παράσταση θα σωζόταν. Ο Αιμιλιανός είναι ένα παιδί δικό μας – είμασταν και στον Ορέστη παρέα- οπότε μπαίνει σιγά σιγά στα παπούτσια και στα ρούχα του ρόλου – κάνει έναν διαφορετικό Μπερανζέ από ό,τι έκανε ο Άρης Σερβετάλης. Η παράσταση μας θα γίνει 16 Δεκεμβρίου και όλα καλά.

»Τον Αιμιλιανό Σταματάκη τον πρότεινα εγώ. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι σωστός και θα είναι καλός. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είχε την τόλμη και έχει την χαρά να παίξει αυτόν τον ρόλο και που δεν θα κατέβει η παράσταση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς γιατί πιστεύουμε ότι τα θέατρα πρέπει να μείνουν ανοιχτά».

Και απάντησε στο ερώτημα αν τελικά ο Άρης Σερβετάλης είχε προειδοποιήσει για την αποχώρησή του:
«Ο Άρης το είχε πει. Είναι δικό μου παιδί. Ένα παιδί που ξέρω από είκοσι χρονών. Πήρε αυτή την απόφαση. Μας την ανακοίνωσε -θα μπορούσε να έχει μείνει για να κάνουμε κάποιες πρόβες μαζί αλλά οι αξίες του δεν το επιτρέψαν οπότε το αποδεχτήκαμε και συνεχίζουμε. Η ζωή συνεχίζεται. Ουδείς αναντικατάστατος».

Δείτε τι δήλωσαν ο Αιμιλιανός Σταματάκης και ο Γιάννης Κακλέας στον φακό της «Super Κατερίνας»:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ