Φαίη Σκορδά: «Πώς αναγνωρίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης το πρόσωπό του στη συνέντευξη Μοθωναίου;»

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη την Δευτέρα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στην οποία έκανε αναφορά στο όνομα του Δημήτρη Μοθωναίου και συγκεκριμένα στην συνέντευξη που παραχώρησε ο ηθοποιός στη Φαίη Σκορδά, έγινε αντικείμενο σχολιασμού στο σημερινό «Πρωινό».

Όμως πρώτα ας δούμε τι είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης στην απολογία του:

«Δεν ξέρω, εγώ είδα άτομα εντελώς διάτρητα που θα μπορούσαν να έχουν τα ταπεινά ελατήρια, να περιφέρουν τα δράματα τους γιατί αυτό έχει προσφέρει η συγκυρία, δείτε πόσους ακόλουθους έχει. Προσφέρθηκαν διαφημίσεις και σε άλλους που βάλανε το λιθαράκι τους όπως ο Μοθωναίος. Ανήκει κι αυτός στην ομάδα αυτών που είπαν το κάτι τις».

Η απάντηση του Δημήτρη Μοθωναίου ήρθε με μια ανάρτηση στο Instagram:

«Τον Φεβρουάριο του 2021 παραχώρησα μία συνέντευξη αναφερόμενος στην κακοποίηση που βίωσα κατά τη διάρκεια της παιδικής, της εφηβικής και της ενήλικης ζωής μου. Ουδέποτε αναφέρθηκα καθ’ οιονδήποτε τρόπο στον κύριο Λιγνάδη. Το γεγονός ότι ο ίδιος στη σημερινή του απολογία προέβαλε στη δική μου εξομολόγηση το εφαλτήριο των κατηγοριών που στοιχειοθετήθηκαν εναντίον του θα έπρεπε ίσως να μας προβληματίσει.

Είμαι ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου, είτε στάθηκαν απέναντί μου με καλή, είτε με κακή πρόθεση, πολλώ δε μάλλον σε όσους αποπειράθηκαν και να με βλάψουν, καθώς όχι μόνο με έκαναν να πεισμώνω για επιβεβαίωση, αλλά το σημαντικότερο: μου έδωσαν την ευκαιρία να αναγεννηθώ, κατορθώνοντας να αγαπήσω ο ίδιος τον εαυτό μου και μου χάρισαν τη λυτρωτική συνειδητοποίηση πως έχω υπερήφανα επιβιώσει μέσα από αδιανόητο σκοτάδι και έχω οδηγηθεί κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, στον δρόμο του φωτός. Αυτός ήταν και ο μόνος λόγος που αποφάσισα να μιλήσω πριν ενάμιση χρόνο.

Η προσδοκία να δώσω -παραβλέποντας το ανυπολόγιστο κόστος της προσωπικής έκθεσης- κουράγιο και ελπίδα σε όσους έχουν βιώσει αντίστοιχο πόνο να περάσουν στην αντίπερα όχθη. Είμαι ευτυχής και ήρεμος και το ίδιο εύχομαι από καρδιάς σε όλους».

Στη συνέχεια αυτών, τον λόγο πήρε η Φαίη Σκορδά.

«Μετά από όλα αυτά που του συνέβησαν, πέρασε από όλες τις φάσεις ο Δημήτρης και κατάφερε να τα ξεπεράσει. Κατάφερε να περάσει απέναντι και να είναι αυτός που είναι σήμερα. Άρα ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να περάσει ένα μήνυμα, μπορεί να απλώσει το χέρι του και να πει “ελάτε να σας βοηθήσω”. Μετά από αυτή τη συνέντευξη, το Instagram του γέμισε με μηνύματα ανθρώπων που έχουν περάσει δύσκολες καταστάσεις και χρειάζονταν βοήθεια. Αυτός ήταν ο λόγος που μίλησε. Μίλησε για τις σεξουαλικές, κακοποιητικές σχέσεις, για τους βιασμούς που έζησε όταν ήταν μικρός και μετά εξήγησε πώς αυτό σε κάνει να μπαίνεις μετά σε άλλες κακοποιητικές σχέσεις.

Δεν ανέφερε ποτέ το όνομα του Λιγνάδη. Ούτε εμείς. Και αναφέρεται το όνομά του, ότι είναι μέρος ενός κυκλώματος που ήθελε να ρίξει τη Μενδώνη. Εγώ προβληματίστηκα. Και λέω πως μπορεί να εμπλακεί το όνομα του Λιγνάδη σε όλο αυτό το κακοποιητικό που έχει περιγράψει ο Μοθωναίος πριν από ενάμιση χρόνο. Γιατί ο Μοθωναίος δεν τον ανέφερε, ούτε τον φωτογράφισε. Δεν είπε τίποτα. Και είμαι σε θέση να πω ότι δεν είπε και τίποτα και backstage. Δεν έκανε καμία αναφορά σε κανένα πρόσωπο. Ήθελε να μιλήσει γενικά και να δώσει τη δύναμη που πρέπει. Και χθες έπεσα από τα σύννεφα. Ο Λιγνάδης ανέφερε ξαφνικά το όνομα του Μοθωναίου και ότι εμπλέκεται σε τι; Πως όμως αναγνωρίζει στη συνέντευξη του Μοθωναίου το πρόσωπό του; Αυτό ρωτάω!».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ