Boulevard Ιουνίου: Κυκλοφόρησε το επετειακό φύλλο της free press εφημερίδας

Στα 150 και πλέον σημεία διανομής βρίσκεται η free press εφημερίδα Βοulevard.

Κυκλοφόρησε η free press εφημερίδα «Boulevard» – Ιουνίου. Πρόκειται για ένα επετειακό φύλλο καθώς συμπληρώνονται 6 χρόνια από την πρώτη έκδοση, η οποία επιτεύχθηκε μέσα από τρομακτικές δυσκολίες αλλά και πάθος για μια εφημερίδα που είναι έξω και πάνω από τα «συστήματα».

BLV 6os

Όπως σημειώνει και ο Διευθυντής της Boulevard, δημοσιογράφος και συγγραφέας Στέλιος Παρασκευόπουλος, «αυτός ο Ιούνιος, είναι ο δικός μας μήνας. Ο μήνας της Boulevard! Των συντελεστών και των χιλιάδων αναγνωστών της –που με την αγάπη και τον καλό τους λόγο στήριξαν με τον τρόπο τους μια ξεχωριστή προσπάθεια στο χώρο του Τύπου. Η εφημερίδα μας, με το σημερινό φύλλο, συμπληρώνει έξι χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας –και συνεχίζει το ταξίδι της, πρώτα ο Θεός και ζωή να έχουμε, με περισσότερη διάθεση και εμπειρία.

Δεν ήταν καθόλου εύκολα τα έξι ετούτα χρόνια, ιδίως για μια Free Press εφημερίδα, όπως η Boulevard, η οποία εξ αρχής στήριξε την επιβίωσή της στη διαφήμιση –καθώς συνειδητή επιλογή των δημιουργών της ήταν σε καμία περίπτωση να μην εμπορευτούν (με τιμή πώλησης) τις ιδέες και την δουλειά τους. Ίσως ήταν μια «δημοσιογραφική τρέλα» η απόφαση αυτή, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η εφημερίδα γεννήθηκε σε συνθήκες πολέμου. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2015, σε καθεστώς capital controls το οποίο είχε οδηγήσει την διαφημιστική αγορά (και άλλους κλάδους της οικονομίας) σχεδόν σε κατάρρευση.

Έκτοτε, με εξαίρεση κάποια διαλείμματα, ουδέποτε οι συνθήκες βελτιώθηκαν. Ακολούθησαν «Μνημόνια» και, τελευταίως, δύο Lockdowns, τα οποία κυριολεκτικά νέκρωσαν την οικονομία και βάλτωσαν τον χώρο της διαφήμισης. Παρ’ όλα αυτά, μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα –που γενικά σάρωσε τον χώρο του ελληνικού Τύπου- η Boulevard στάθηκε όρθια –φυσικά με ανείπωτες αγωνίες και θυσίες. Αποδείχτηκε πολύ σκληρή (παρ’ όλο τον ρομαντισμό που την διακρίνει) για να γκρεμιστεί στα βράχια… ».

Και καταλήγει: «Πως τα κατάφερε; Είχε «στρατηγική». Προχωρούσε σιγά – σιγά. Με μικρά, μελετημένα και νοικοκυρεμένα βήματα. Την διέκρινε η μετριοφροσύνη. Η αλαζονεία και τα μεγάλα ανοίγματα ήταν ξένα στον χαρακτήρα της. Ταυτοχρόνως, εκμεταλλευόταν τα φωτεινά διαλείμματα της οικονομίας και αποθήκευε «οξυγόνο» για τις δύσκολες μέρες. Συγχρόνως, αύξανε την ποιότητα της ύλης της –με άρθρα και κείμενα υψηλού επιπέδου. Συγκρότησε μια «δυνατή ομάδα» από ανθρώπους εγνωσμένης αξίας στο είδος τους και απαράμιλλου ήθους (η παρουσίαση των ανθρώπων της Boulevard στις σελίδες 18 & 19). Ανθρώπους, που λόγω γνώσεων και πείρας, είχαν κάτι να πουν. Και το κυριότερο, ανθρώπους αυτεξούσιους –χωρίς ραγιαδισμό σε ισχυρούς του χρήματος και της πολιτικής-, ακατάδεκτους σε παιγνίδια εξουσίας και επιχειρηματικής διαπλοκής μέσω μιας εφημερίδας.

Η Boulevard, εάν τελικά τα κατάφερε, οφείλεται στο ότι κινήθηκε «εκτός συστήματος» -όταν οι περισσότεροι πιστεύουν ότι για να πετύχεις πρέπει να βρίσκεσαι «εντός και επί τα αυτά». Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι η εφημερίδα μας δεν αφουγκράζεται την σημερινή εποχή, ότι δεν προχωρά σε χρήσιμες προσαρμογές ή, ότι, δεν έχει τους πολιτικούς της προσανατολισμούς –σταθερά στο χώρο της αστικής δημοκρατίας και του δημοκρατικού πατριωτισμού. Στο «εντός και επί τα αυτά» της καθεστηκυίας αντίληψης, η εφημερίδα αντέταξε την γνώση, την πείρα, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευγένεια και την υψηλή αισθητική των δημιουργών και όλων των συντελεστών της –για να αποδειχθεί ότι όλα αυτά αποτελούν τελικά το υπέρτερο «υλικό» για την αντιμετώπιση μια παρακμής, είτε στο χώρο του Τύπου είτε στη χώρα μας γενικότερα».

Σημειώνεται ότι και στο φύλλο του Ιουνίου αρθρογραφούν o τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων βουλευτής ΝΔ, Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Δημήτρης Καιρίδης.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το φύλλο Ιουνίου και ΕΔΩ το αρχείο τευχών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ