Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Χρήστος Μάστορας στο «Μουσικό Κουτί»

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τους δύο σπουδαίους ερμηνευτές στο «Μουσικό Κουτί» τους την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 22:00.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Χρήστος Μάστορας, ο frontman του συγκροτήματος ΜΕΛΙSSES, μας δίνουν ραντεβού αυτή την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 22:00 στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1, καλεσμένοι του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη.

Οι δύο καλλιτέχνες, εκπρόσωποι διαφορετικών γενιών της ελληνικής μουσικής σκηνής, μοιράζονται με το κοινό αναμνήσεις και άγνωστα περιστατικά από την ζωή τους, πριν ενώσουν τις φωνές τους σε ένα μαγικό ταξίδι από τον John Lennon ως τη Χαρούλα Αλεξίου.

Η «Αλεξάνδρεια» της Άλκηστης Πρωτοψάλτη:
«Θυμάμαι το γέλιο της μάνας μου, που αντηχούσε σαν καμπάνα στην παραλία της Αλεξάνδρειας, τα παγωτά που έλιωναν και ίσα ίσα προλάβαινε ο πατέρας μου να μου φέρει να φάω, την καυτή άμμο, τους φοίνικες…».

Θυμάται τις μουσικές που έπαιζαν στο σπίτι της… «Τα ακούσματα που είχαμε ήταν Μοσχολιού και Μπιθικώτσης, μαζί βέβαια με τα αραβικά τραγούδια που ακούγονταν απ’ έξω, από τα καφενεία και από τους ανθρώπους που πουλούσαν φρούτα», αλλά και τα χρυσά μετάλλια που ονειρευόταν:

«Είχα τέτοια τρέλα με τον αθλητισμό που όταν τελείωνα το σχολείο και έπρεπε να προπονηθώ, πέρναγα από τα κάγκελα του Πανιωνίου για να ξεκινάω πρώτη την προπόνηση… Ε, βόλεϊ στην Α’ Εθνική στον Μύλωνα, και ήμουν καλή στα 100 μ. και στα 4×100 μ.

»Αν δεν τύχαινε ο θάνατος του πατέρα μου νομίζω ότι θα είχα ασχοληθεί πολύ γερά με τον αθλητισμό. Βέβαια, στην τελευταία στροφή, με διαφορά στήθους, με κέρδισε το τραγούδι. Και τώρα μπαίνω στα γήπεδα, αλλά με άλλη ιδιότητα…».

Πώς έγινε ροκάς ο Χρήστος Μάστορας:
«Ο πατέρας μου ήταν παλιοροκάς, είχε φτιάξει μια ηλεκτρική κιθάρα μόνος του από το μηδέν, ακόμα και τους μαγνήτες ο ίδιος τους έφτιαξε… Μπαμπάς και Κουκάκι με έκαναν ροκά».

Αναφέρεται, επίσης, και στη δύναμη της μουσικής.
«Το τραγούδι ήταν η διέξοδος για να βγω από το δωμάτιό μου.Ήμουν πολύ εσωστρεφές παιδί, νομίζω ότι το να αναγκάσω τον εαυτό μου να βγει στη σκηνή και να εκτεθεί μπροστά σε πολύ κόσμο ήταν ο μόνος τρόπος να με ξεκλειδώσω και να ξεπεράσω την ντροπή μου…Πήγα κόντρα στον εαυτό μου και στο φόβο μου».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ