Ρουσλάνα – Ουκρανία: Σταματήστε να σκοτώνετε τη χώρα μου

Για την ρωσική εισβολή στην πατρίδα της, την Ουκρανία μίλησε η Ρουσλάνα Στεπάνινβα Λυζίτσκο, η τραγουδίστρια που γνωρίσαμε μέσα από τη νίκη της στη Eurovision το 2004. «Είναι τρομερή η κατάσταση. Ποτέ δεν έχω φοβηθεί έτσι για όλους στην Ουκρανία, αλλά και για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πόλεμο. Βόμβες, ρουκέτες, τανκς, ψέματα και παραπληροφόρηση, μέσα από το διαδίκτυο και τα social media. Παρακολουθούμε μπερδεμένοι, είμαστε σε σοκ», σημείωσε στο Mega και την εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» η Ουκρανή τραγουδίστρια, περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες οι Ουκρανοί.

ruslana q

Ρουσλάνα για τον Βλάντιμιρ Πούτιν: «Επικίνδυνος τρομοκράτης»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η διάσημη τραγουδίστρια απευθύνοντας έκκληση για τερματισμό του πολέμου είπε: «Η Ουκρανία είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη χώρα, αλλά ο Πούτιν το αγνοεί. Το μήνυμά του ότι η Ουκρανία είναι μέρος της Ρωσίας, δεν είναι αλήθεια. Είναι ένα ψέμα. Υπάρχουμε 30 χρόνια ως ανεξάρτητη χώρα. Ήρθε η ώρα να πούμε με αποφασιστικότητα «όχι στον πόλεμο». Μόνο ειρήνη, εμείς επιλέγουμε το φως, εμείς επιλέγουμε την ειρήνη. Δεν θέλουμε πόλεμο. Σταματήστε να σκοτώνετε τη χώρα μου και τον λαό μου».

«Το σχέδιο του Πούτιν είναι τρομερό. Να δείξει στον κόσμο ότι Ουκρανία είναι ένα τίποτα. Θέλει να χτίσει έναν κόσμο μόνο για τη Ρωσία. Είναι ένας επικίνδυνος τρομοκράτης. Ο Πούτιν τρομοκρατούσε τους Ρώσους πριν από εμάς. Στο Κίεβο η κατάσταση είναι τραγική. Είμαστε αντιμέτωποι με φρικτή στρατιωτική δύναμη από τον Πούτιν και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Ο Πούτιν προσπαθεί να σκοτώσει το Κίεβο. Θέλω να πω στον Πούτιν είσαι τρομοκράτης, φύγε από τη χώρα μου».

Παράλληλα, η νικήτρια της Eurovision του 2004αποκάλυψε πως αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται με την οικογένειά της και δεν ξέρει αν έχει σπίτι. «Δεν είμαι με την οικογένειά μου, δεν ξέρω αν αυτή την στιγμή έχω σπίτι ή όχι και σας ζητάω να γίνεται ένα μαζί με τους εμάς τους στρατιώτες της ειρήνης. Βοηθήστε, μιλήστε, αλλά βοηθήστε κάπως. Σας παρακαλώ μην μας αγνοείτε. Ο κόσμος ζει πλέον στα υπόγεια, σε καταφύγια τις τελευταίες μέρες. Τι θα γίνει με τα παιδιά; Τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους; Δεν μπορούν να φάνε, δεν μπορούν να κοιμηθούν. Δεν είμαι με την οικογένειά μου, δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Χρησιμοποιώ τη φωνή και το όνομά μου για να κάνω τα πάντα να σταματήσω τον πόλεμο του Πούτιν».

240388119 386076402887560 4127571331254150726 n

«Θα νικήσουμε, το ξέρω αυτό, ποτέ δεν φοβάμαι»

Τέλος, η Ουκρανή τραγουδίστρια αναφέρθηκε και στην στήριξη που δέχεται η χώρα της: «Θα νικήσουμε, το ξέρω αυτό. Ποτέ δεν φοβάμαι. Είμαι η Ρουσλάνα και είμαι από την Ουκρανία. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα σήμερα και οι κυβερνήσεις να βοηθήσουν την Ουκρανία το συντομότερο. Νιώθουμε τον κόσμο, νιώθουμε τη βοήθεια. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, βγαίνουν στον δρόμο κρατώντας πλακάτ, ουκρανικές σημαίες. Και αυτό μας δίνει πολλή δύναμη και είναι ό,τι σημαντικότερο για εμάς».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ