Πασχάλης – Έλενα Κατρίτση: Η ζωή του, η Αλίκη και τα τραγούδια του

Ο Πασχάλης μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ”Προσωπικά” με την Έλενα Κατρίτση για τη ζωή του, την Αλίκη και για τα τραγούδια του. Ο Πασχάλης έγραψε ιστορία στην ελληνική ποπ μουσική, ερμηνεύοντας και συνθέτοντας μεγάλες επιτυχίες, που σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων στη δισκογραφία. Ανέφερε πώς άρχισαν να αλλάζουν όλα στη ζωή του όταν έπαψε, όπως λέει, να είναι ο «μπογιατζάκος», δουλειά που έκανε μέχρι τα δεκαεπτά του χρόνια ενώ παράλληλα έγραφε ανάμεσα στις μπογιές τραγούδια όπως το «Σχολείο».

Οι Olympians ήταν το συγκρότημα που έκανε επανάσταση στην ποπ μουσική, χρησιμοποιώντας ελληνικό στίχο σε τραγούδια που παραμένουν επιτυχίες για περισσότερα από 55 χρόνια. Αίσθηση είχε προκαλέσει η εμφάνισή τους τον Οκτώβριο του 1966 στη «Χρυσή Βραδιά» στο Καλλιμάρμαρο, ένα διαγωνισμό για νεανικά συγκροτήματα όπου κέρδισαν την πρώτη θέση. Το έπαθλο ήταν ένα κιλό χρυσάφι, το οποίο ο Πασχάλης εξηγεί πώς μετατράπηκε σε… σόμπες: «Θα πω χαριτολογώντας ότι δεν μπορούσαμε να μοιράσουμε το χρυσάφι. Όντως πήραμε πέντε σόμπες, οι οποίες έκαναν 5.000 η καθεμία, άρα κοντά στις 30.000, όσο έκανε τότε ένα κιλό χρυσάφι. Μας βόλεψε! Ήταν εποχή φτώχιας. Η μητέρα μου είχε μια ξυλόσομπα. Μια σόμπα πετρελαίου ήταν πολυτέλεια».

Πασχάλης τραγουδιστής

Πασχάλης: Οι γονείς του

Ο Πασχάλης θυμάται τους γονείς του και το σπίτι όπου μεγάλωσε στο χωριό του, το Δοξάτο Δράμας: «Το χωριό κάηκε για τρίτη φορά στην ιστορία του. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής έστησαν και τον πατέρα μου στο απόσπασμα. Γλίτωσε την τελευταία στιγμή. Και αυτή είναι μία ιστορία που συνδέεται με αυτόν το σταυρό που φοράω. Είναι ένα φυλαχτό από τους Αγίους Τόπους, που είχε φτιάξει η μαμά μου για τον πατέρα μου με κάποια άνθη από το Σταυρό». Μιλά επίσης για τα εφηβικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τα αδέλφια του, που δούλευαν στα καπνά και σε οικοδομές κι αργότερα έφυγαν μετανάστες.

Πασχάλης: Όταν τραγούδησε πρώτη φορά στο σχολείο

Ο Πασχάλης περιγράφει πώς τραγούδησε για πρώτη φορά το «Σχολείο» όταν συνάντησε την Αλίκη τυχαία, φεύγοντας από το μηχανουργείο ένα απόγευμα στη Θεσσαλονίκη: «Οφείλω πάρα πολλά στην Αλίκη… Για το ότι είμαι αυτός που είμαι τώρα. Με έκανε έναν πιο επικοινωνιακό άνθρωπο, γιατί ήμουν πάντα εσωστρεφής. Η Αλίκη με έκανε αυτό που λέμε πολλές φορές, με έκανε άνθρωπο».

Πασχάλης: Η σύζυγός του Αλίκη

Φυσικά όπως ο ίδιος ο τραγουδιστής ομολόγησε, χρωστάει πολλά στη σύζυγό του, Αλίκη. «Η Αλίκη είναι το άλλο μου μισό. Έχει μια κακή εικόνα στον κόσμο γιατί αναγκάστηκε να πάρει αυτόν τον ρόλο με τα γεγονότα που μας συνέβησαν, όμως εγώ που τη ζω η Αλίκη είναι ένας άλλος άνθρωπος. Της οφείλω πάρα πολλά. Για το ότι είμαι αυτός που είμαι τώρα. Με έκανε έναν πιο επικοινωνιακό άνθρωπο, γιατί ήμουν πάντα εσωστρεφής. Η Αλίκη με έκανε αυτό που λέμε πολλές φορές, με έκανε άνθρωπο» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη σύζυγό του, Αλίκη Αρβανιτίδη, η οποία μίλησε στην εκπομπή μαζί με τον γιο του, Γιάννη και τα δύο τους εγγόνια, τη μικρή Αλίκη και τον Άγγελό.

«Σε αυτή τη μακρά πορεία που είμαι μαζί του ζήσαμε απίστευτες στιγμές επιτυχίας αλλά κυρίως αγάπης του κόσμου. Είναι ένας υπέροχος σύζυγος, καλός, τρυφερός, ένας υπέροχος πατέρας και ένας εκπληκτικός παππούς. Για μένα ο Πασχάλης είναι ο ήλιος μου, ο πρώτος και μοναδικός άνδρας της ζωής μου. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί μου χάρισε μια υπέροχη ζωή, άσχετα αν περάσαμε κάποιες τρικυμίες. Γλυκέ μου, σ’ αγαπώ όσο δεν φαντάζεσαι. Αυτό που μας συνέβη με έκανε να σ’ αγαπήσω πιο πολύ και θέλω να σου υποσχεθώ ότι όσο με έχει ο Θεός καλά θα είμαι κοντά σου, στήριγμά σου» είπε συγκινημένη.

Πασχάλης τραγουδιστής κιθάρα

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ