Μάγδα Τσαγγάνη – καρκίνος: Η αγαπημένη ηθοποιός νίκησε το “θεριό”

Μάγδα Τσαγγάνη – καρκίνος: Η σπάνια εξομολόγηση της γνωστής ηθοποιού

Μία σπάνια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Μάγδα Τσαγγάνη στην On Time και στην Σίσσυ Μενεγάτου. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την περιπέτεια που είχε περάσει με την υγεία της. Η ίδια έχει επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο εξοχικό της στην Αίγινα. Η ίδια γύρισε τον χρόνο 12 χρόνια πριν και μίλησε για την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους.

«Μου έριξε μια κατραπακιά η ζωή που έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Συνέβη πριν από 12 χρόνια, 9 Ιουνίου του 2009, όταν διαγνώστηκα με προχωρημένο καρκίνο στο στήθος και χειρουργήθηκα. Είδα κατάματα τον Χάρο. Έκλαψα πολύ, θύμωσα, έπαθα σοκ αλλά είπα: «Δε θα με νικήσει αυτό. Είμαι μαχήτρια». Έτσι με το που έκανα την μαστογραφία, τέσσερις μέρες μετά μπήκα στο χειρουργείο. Έκανα το σταυρό μου, προσευχήθηκα στον Άγιο Νεκτάριο, τον προστάτη Άγιο μας στην Αίγινα, έκανα τάμα κι είπα:

“Έχασα το δεξί μου στήθος αλλά νίκησα το «θεριό»”

«Πάμε να το βγάλουμε!». Κι έτσι έγινε και δοξάζω τον Άγιο Νεκτάριο που έκανε το θαύμα του – γιατί πιστεύω ότι το έκανε- και σώθηκα. Επίσης ευγνωμονώ τον γιατρό μου κι ευχαριστώ από την καρδιά μου τους δικούς μου ανθρώπους που μου συμπαραστάθηκαν», είπε στην εφημερίδα «On Time» για να συνεχίσει: «12 χρόνια μετά, μπορώ και μιλώ άνετα για τον εφιάλτη που έζησα. Συμβουλεύω όλες τις γυναίκες να μην αμελούν την μαστογραφία τους. Κι αν συμβαίνει κάτι, να το παλεύουν. Εγώ έχασα το δεξί μου στήθος αλλά νίκησα το «θεριό»! Ζω κι αυτό χάρη στον Άγιο Νεκτάριο. Άλλωστε είναι η δεύτερη φορά που με σώζει! Η πρώτη ήταν το 1990, στις 22 Ιουλίου, ανήμερα στη γιορτή μου, όταν έπεσα στο μπάνιο κι έσπασα πολύ άσχημα το αριστερό μου χέρι και με έβαλαν σχεδόν όλη σε γύψο. Το ότι δεν έμεινα στον τόπο, καθώς ήμουν ολομόναχη, ήταν θαύμα».

Απόσπαμα από την τηλεοπτική της συνέντευξη πριν 2 χρόνια

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ