Γιάννης Στάνκογλου – συνέντευξη: «Δεν πίστευα ότι θα γίνω διάσημος»

Ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε για την πορεία του στην υποκριτική από τη στιγμή που αποφοίτησε από τη δραματική σχολή, μέχρι και σήμερα. Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη», ο οποίος σχολίασε το γεγονός ότι αρχικά δεν ήθελε να δίνει πολλές συνεντεύξεις.

«Μεγάλωσα με αυτό το ρητό, “όχι πολλή τηλεόραση, όχι πολλές συνεντεύξεις”. Συνειδητοποιείς μεγαλώνοντας ότι μία δουλειά θέλει και το σπρώξιμό της, πρέπει να μιλήσεις γι΄αυτήν για να έρθει ο κόσμος να σε δει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν άτομα, όπως εσύ, που θέλω να έρθω μία φορά μέσα στον χρόνο να σε δω, να συζητήσουμε. Όταν με πήραν τηλέφωνο είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθω».

“Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα γίνω ηθοποιός”

Στην πορεία, έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν και δήλωσε ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα γίνει διάσημος: «Όλα ήρθαν πολύ σιγά για μένα. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα γίνω ηθοποιός και θα ξέρει η Ελλάδα ως ηθοποιό, δεν πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και όταν μπήκα στη δραματική σχολή.

Στη δραματική σχολή μπήκα σε μεγάλη ηλικία, ήμουν 23 χρονών, πήγα πιο πολύ για το παιχνίδι, είχα ακούσει από φίλους μου πόσο ωραία είναι, με εξίταρε. Όταν συνέχισα μέσα στη σχολή έλεγα ότι το κάνω για μένα, δεν ήθελα σχεδόν να γίνω ηθοποιός. Είχα και ντροπές σαν άνθρωπος, δεν το θέλει και πολύ το θέατρο αυτό».

“Για να είσαι καλός ηθοποιός πρέπει να είσαι απόλυτα στο θέατρο”

Έπειτα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πέρασε τα πρώτα χρόνια ως ηθοποιός. Σχετικά με αυτό είπε: «Τα χρήματα δεν έφταναν τα πρώτα χρόνια για να ζήσω, δεν απογοητεύτηκα ποτέ. Αν και είχαν συμβεί διάφορε δυσκολίες, δουλειές που νόμιζες ότι θα ήταν πιο ωραίες και τελικά δεν ήταν τόσο ωραίες.

Παρόλα αυτά όχι, από τη στιγμή που μπήκα στο θέατρο δούλεψα με τους ανθρώπους που θαύμαζα, εκεί αγάπησα το θέατρο. Γι’ αυτό και μου πήρε κάποια χρόνια για να παίξω στην τηλεόραση, 5 με 6 χρόνια. Βέβαια την αγάπησα και την αγαπώ την τηλεόραση». Τέλος, πρόσθεσε: «Νιώθω υπερήφανος για δουλειές που έχω κάνει στην τηλεόραση, δεν την κλώτσησα ποτέ μου. Αλλά, μεγαλώσαμε με το “Για να είσαι καλός ηθοποιός πρέπει να είσαι απόλυτα στο θέατρο”. Το πιστεύω απλά πιστεύω ότι όσο αλλάζουν και οι εποχές πρέπει να μαθαίνει και άλλον τρόπο να δουλεύεις».

Γιώργος Λιάγκας: «Όλοι μας δεχόμαστε κριτική, η Μαρία Σολωμού είναι υπεράνω κριτικής;»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ