Φοίβος Δεληβοριάς – Κολοκοτρώνης: Ο τραγουδιστής αποκαλύπτει την ιστορία του επιθέτου του παππού του

Φοίβος Δεληβοριάς – Κολοκοτρώνης: Ο τραγουδιστής αποκαλύπτει την ιστορία του επιθέτου του παππού του

Ο Φοίβος Δεληβοριάς αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία για το επίθετό του κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Ο τραγουδιστής ήταν καλεσμένος σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και δήλωσε ότι δεν αστειεύεται όταν μιλά για την ιστορία πίσω από το επίθετό του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το επίθετο “Δεληβοριάς” προέκυψε από μια ατάκα του Κολοκοτρώνη προς τον παππού του.

Αρχικά, ο Φοίβος ανέφερε ότι η οικογένειά του λεγόταν αρχικά “Σταθόπουλοι”. Ωστόσο, ο παππούς του ήταν ταχυδρόμος και τον ονομάζανε “Κολοκοτρώνη”. Μια μέρα, ο παππούς του είχε λάβει ένα γράμμα και του είχε πει να πάει να το παραδώσει σε ένα γειτονικό χωριό. Ο παππούς του εκτέλεσε την εντολή, αλλά όταν ο Κολοκοτρώνης τον ρώτησε γιατί ακόμα δεν είχε επιστρέψει, αυτός απάντησε ότι είχε παραδώσει το γράμμα και γύρισε πίσω. Τότε ο Κολοκοτρώνης του απάντησε ότι τρέχει σαν το Δεληβοριά. Έτσι, το επίθετο Δεληβοριάς έμεινε στην οικογένεια του. Ο Φοίβος ανέφερε ότι αποφάσισαν να διατηρήσουν αυτό το επίθετο, γιατί τους άρεσε.

Ο Φοίβος επίσης αποκάλυψε ότι και το επίθετο της μητέρας του προήλθε από μια παρόμοια ιστορία. Το πατρικό της μητέρας του ήταν “Γιουβαρλάκης” γιατί ο προπάππους του ήταν κοντός και παχύς.

Τέλος, ο τραγουδιστής εξήγησε και τη σημασία του επιθέτου του. Ανέφερε ότι το “Δελή” σημαίνει τρελός και ο “Βοριάς” αναφέρεται σε έναν άνεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ