Έλλη Στάη συνέντευξη: Η κατάθλιψη, τα λάθη στις σχέσεις και η φήμη της αυστηρής

Καλεσμένη του Ιεροκλή Μιχαηλίδη ήταν το βράδυ της Πέμπτης η Ελλη Στάη, σε μια από τις σπάνιες και διαφορετικές τηλεοπτικές της εμφανίσεις, όπου μίλησε για όλα. «Έχω ένα χαρακτηριστικό που είναι κακό, καλό στη δουλειά μου, αλλά πάρα πολύ κακό στην υπόλοιπη ζωή μου. Απομυθοποιώ πολύ εύκολα τα πράγματα. Δεν μπορούσα να έχω ψυχαναλυτή γιατί τους απομυθοποιούσα. Πήγα μία, δύο φορές και βαρέθηκα. Άλλο η κατάθλιψη. Έχω πάθει κατάθλιψη. Σοβαρή. Έπρεπε να πάρω αντικαταθλιπτικά. Όταν δεν το ξέρεις, τρελαίνεσαι. Καταρχήν νομίζεις ότι έχεις όλες τις άλλες αρρώστιες εκτός από αυτό» είπε η Ελλη Στάη, αποκαλύπτοντας ότι στο παρελθόν έχει περάσει κατάθλιψη.

Ενα αστείο περιστατικό που θυμήθηκε ήταν με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ: «Μία συνέντευξη που θυμάμαι ήταν από την περίοδο Σημίτη, στον ΑΝΤ1, όπου είχε κριθεί η βασιλική περιουσία και είχε χαθεί για την πρώην βασιλική οικογένεια και μου είχαν πει από το κανάλι ότι δέχτηκε να μας μιλήσει ο τέως βασιλιάς, που ήταν στο Μεξικό. Ήμουν έτοιμη για όλα, γιατί το θέμα ήταν πολύ ενδιαφέρον και είχε και λαϊκό αντίκτυπο. Βγαίνει ο τέως με πολύ καθαρή εικόνα και τον καλησπερίζω και λέω ότι η πρώτη ερώτηση είναι ”πώς θα σας προσφωνήσω” και μου απαντάει αυτός ”πες τε με κύριο Κώστα”! Το χιούμορ είχε και συνέχεια, διότι μου είπε ότι ”αν είμαστε κατ’ ιδίαν, θα με πείτε μεγαλειότατο”».

Μιλώντας για τις παρεμβάσεις στην ενημέρωση, είπε: «Είναι γνωστά αυτά, τα τηλέφωνα που πέφτουν, όχι μόνο στα δημόσια Μέσα. Εκεί έχει γίνει κατά καιρούς πολύ έντονο το πρόβλημα. Αλλά και στα ιδιωτικά Μέσα υπάρχει ένα πάρε-δώσε. Δεν έχεις ακούσει ότι πλήρωσαν τον τάδε για να φτιάξει δικό του κανάλι;», σχολίασε.

elli stai

Η πιο δύσκολη στιγμή της

«Το περίφημο μαύρο στην ΕΡΤ ήταν κάτι τόσο απροσδόκητο και τόσο τρελό. Δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσε να ληφθεί μια τέτοια απόφαση. Εγώ το είχα διασταυρώσει. Είχαμε να διαχειριστούμε τον χρόνο μέχρι τη στιγμή που θα πέσει το μαύρο. Το είχα πει ότι ήταν ηλίθιο πολιτικά και αποδείχτηκε τελικά. Μέσα στην ίδια την ΕΡΤ υπήρχαν συγκρούσεις πολλών ειδών. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Δεν άκουγα το κοντρόλ. Κάποια στιγμή μου είπε ο floor manager ότι δεν έχει κοπεί η μετάδοση αλλά η επικοινωνία. Τι είχε συμβεί; Κάποιοι είχαν μπει στο κοντρόλ και επειδή είχαν αντίρρηση το είχαν ξηλώσει».

Όπως είπε, έχει δεχτεί προτάσεις να κατέβει στην πολιτική, όμως «ήξερα ότι δεν θα υπάρχει επιστροφή και δεν ήθελα να φύγω από τη δουλειά μου. Αν μου κάνανε τώρα την πρόταση, θα το σκεφτόμουν. Μπορεί να το έβλεπα αλλιώς. Τώρα που δεν είμαι στη δουλειά και έχω κλείσει έναν μεγάλο κύκλο, προφανώς θα το σκεφτόμουν διαφορετικά».

stai elli

H Ελλη Στάη για την προσωπική της ζωή

Στη συνέχεια, η Ελλη Στάη μίλησε για την προσωπική της ζωή αλλά και για τους συνεργάτες της. «Οι άντρες γκρινιάζανε αλλά όχι για τη δουλειά μου. Γκρινιάζανε γιατί στο τέλος έφευγα. Σχεδόν πάντα έφευγα. Κουράζονται οι σχέσεις και δη όταν είσαι άνθρωπος πολύ αυτόνομος. Εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις τη σχέση που ανανεώνεται, όταν κουράζεται, και διαρκεί. Και αν τη βρεις, θα τη βρεις σε μεγαλύτερη ηλικία από τους νέους. Περίπου τα πλαίσιά σου τα έχεις περιγράψει, ξέρεις και το παρελθόν σου και το μέλλον. Πολλοί άνθρωποι ζουν σε συμβατικές σχέσεις και έχουν παράλληλες σχέσεις.

Είναι πολύ σπάνιες οι σχέσεις που ξεκινάνε από μικρή ηλικία, που δεν διαταράσσονται, χωρίς να πάνε σε άλλους ανθρώπους. Μόνο λάθη έκανα στις σχέσεις μου. Από λάθη επιλογών. Η αρχική επιλογή ήταν λάθος. Έπρεπε να μη με πιάσει ο ενθουσιασμός. Έχω κλωτσήσει πιο εύκολα την καρδάρα με το γάλα από ό,τι έπρεπε. Οι χωρισμοί είναι πάρα πολύ οδυνηρά πράγματα, γι’ αυτό και κατατάσσονται στην κατηγορία του πένθους. Στα πολύ νιάτα μου με έχουν απορρίψει. Μετά είπα δεν υπάρχει περίπτωση κανένας να μη με αποδεχτεί. Πιθανόν δεν πλησίαζα αυτούς που πιθανόν να με απέρριπταν. Είχα πληγωθεί πολύ στα νιάτα μου. Έφτιαξα έναν μηχανισμό άμυνας. Έκανα ό,τι μπορούσα για να μην πέφτω στα πατώματα».

«Ήμουν πάρα πολύ αυστηρή στη δουλειά. Η τελειομανία φέρνει ένα άγχος και στους γύρω σου» είπε ακόμα η κυρία Στάη, απαντώντας για τη φήμη που έχει ότι είναι πολύ αυστηρή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ