Δημήτρης Παπανικολάου – Καπουτζίδης: Ένα διαφορετικό σχόλιο για όσα ακούστηκαν στη Eurovision

Δημήτρης Παπανικολάου – Καπουτζίδης: Η ανάρτηση στο Facebook

Με μία ανάρτηση στο Facebook, o Δημήτρης Παπανικολάου τοποθετήθηκε σχετικά με την πολυσυζητημένη απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης, κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision. Με αφορμή ένα ομοφοβικό σχόλιο που δέχτηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Επίσης, την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε.

Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ». Μετά από αυτή την αποστομωτική απάντηση, τα θετικά σχόλια στο Twitter έπεσαν βροχή. Ο Δημήτρης Παπανικολάου από την άλλη, που έχει μιλήσει ανοιχτά για τον αυτισμό, στο φάσμα του οποίου βρίσκεται τόσο ο ίδιος όσο και η κόρη του, και είναι γνωστό πως είναι ενάντια σε οποιασδήποτε μορφής ρατσισμού, στάθηκε στους όρους αυτοπροσδιορισμού που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπανικολάου για τον Γιώργο Καπουτζίδη

«Δεν συνηθίζω να σχολιάζω άλλους γιατί χάνω δουλειά με τον εαυτό μου, καθώς και χάνω χρόνο σε πιο σοβαρά θέματα. Θα κάνω μια εξαίρεση. Ο κ.Καπουτζίδης μου είναι πολύ συμπαθής και θέλω να πιστεύω (και για ευνόητους προσωπικούς) λόγους ότι είμαι αντιρατσιστής ως εκεί που δεν πάει και σέβομαι την μοναδικότητα του καθενός. Αν με καλέσουν σε 100 εκπομπές θα μιλήσω 100 φορές για ένα θέμα σοβαρό που μπορεί να βελτιωθεί και όποιος θέλει να το δει καλώς, όποιος δεν θέλει αλλάζει κανάλι τόσο απλά. Αν με καλέσουν όμως να σχολιάσω ένα αγώνα μπάσκετ θα σχολιάσω τον αγώνα μπάσκετ και θα μείνω σε αυτό. Επίσης ποτέ δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε με τους όρους έξυπνοι η πετυχημένοι. Υπάρχει κόσμος πχ που γεννήθηκε με νοητική στέρηση και δεν έχει αυτή την ευκαιρία» έγραψε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας στην ανάρτησή του.

%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF %CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82 5864

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ