Αφγανιστάν – Μάρω Λεονάρδου: Η δημοσιογράφος γράφει για όσα είδε το 2019

Αφγανιστάν – Μάρω Λεονάρδου: H δημοσιογράφος Μάρω Λεονάρδου με ανάρτησή της στο Facebook στηλιτεύει το ρόλο των ξένων δυνάμεων στη χώρα

Η Μάρω Λεονάρδου είχε βρεθεί το 2009 στο Αφγανιστάν σε επαγγελματικό ταξίδι στη χώρα και σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook αναφέρεται στη φτώχεια που μαστίζει το λαό. “Προσωπικά, δεν είμαι ούτε υπέρ των Ταλιμπάν, ούτε υπέρ οποιουδήποτε θεοκρατικού καθεστώτος στον πλανήτη, που εκμεταλλεύεται τη χαμηλή νοημοσύνη και την απέραντη φτώχεια των ανθρώπων. Όμως ταξιδεψα 10 μέρες στο Αφγανιστάν, το 2009, με το ΝΑΤΟ, τότε που οι Αμερικανοί και οι δυτικοί σύμμαχοι προσπαθούσαν να πείσουν τη διεθνή κοινότητα ότι μάχονταν για τη Δημοκρατία και την ευημερία των Αφγανών. Μπούρδες. Δεν έκαναν τίποτα από τα δυο. Σε μια ρημαγμένη χώρα χωρίς ηλεκτρικό, νερό και αποχέτευση, ο νατοικός στρατός ήταν εκεί μόνο για να προστατεύει σκοτεινά συμφέροντα και επιχειρηματίες (Τούρκους κυρίως, και αλλους), οι οποίοι εκαναν όλων των ειδών τις σκοτεινές μπιζνες, με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.

maro leonardou

Είδα παιδάκια να πίνουν νερό από υπονόμους

Είδα υπερσύγχρονους αυτοκινητοδρόμους που δεν οδηγούσαν πουθενά, ανεμογεννήτριες σε πλαγιές που δεν έδιναν ρεύμα πουθενά” έγραψε η κυρία Λεονάρδου. “Είδα παιδάκια να πίνουν νερό από υπονόμους και να σουβλίζουν προβατίνες για να φάνε, σε λακκούβες στα πεζοδρόμια χωμάτινων δρόμων, απ όπου περνούσαν τα θωρακισμένα αμερικανικά τζιπ, αγνοώντας τους. Πήγα την ίδια ώρα σε πολυτελή κοκτέιλ πάρτι με Αμερικανούς διπλωμάτες στην ασφαλή πράσινη ζώνη, που ούτε στην Ουασιγκτον δεν είχα δει και παρακολούθησα ροκ συναυλία με μπύρες στο σκανδιναβικό στρατόπεδο στην έρημο, στη μέση του πουθενά.

Είδα Αμερικανούς “διπλωμάτες” να μεταφέρουν βαλιτσάκια, που κανείς δεν ήξερε τι είχαν μέσα, σε πολιτικές πτήσεις, που δεν ήλεγχε κανείς. Και πολυτελείς βίλες διεφθαρμένων κυβερνητικών αξιωματούχων που εξυπηρετούσαν τα νατοϊκα συμφέροντα. Και άλλα πολλά. Όχι, δεν λυπάμαι που επιστρέφει ο σκοταδισμός με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ούτε τις γυναίκες που θα “ξαναφορέσουν” τη μπούργκα, που δεν έβγαλαν ποτέ. Λυπάμαι που ένας σκοταδισμός διαδέχεται έναν άλλο σκοταδισμό σε μια ξεχασμένη, παμπτωχη από Θεό και ανθρώπους ρημαγμένη χώρα. Λυπάμαι που και πάλι θα θριαμβεύσει η χωρίς ουσία δυτική προπαγάνδα. Αυτά”… έγραψε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ